KAYNANANIN SENİ SEVMESİNİ İSTİYORSAN YAPMAN GEREKENLER (İŞİ KURALINA GÖRE OYNA)

kayinvalide1

Kayınvalide gelin arasındaki ilişki, sahip olunan asıl ilişki için adeta bir temel taşıdır. Bu yüzden geline bu anlamda çok iş düşüyor desek yeri.

Hayat zor, kimse kolay olduğunu iddia etmiyor. Ama bunu kolaylaştırmak biraz da insanın kendi elinde olsa gerek. Özellikle ilişkiler konusunda hepimizin sevgiye, şefkate, korunmaya ihtiyacı var. Ancak evlenince işler biraz daha değişiyor sanki. Araya aile giriyor ve sevdiğin adamın ailesiyle iyi olmak zorunluluğu, hayat listenin en ön sıralarına yükseliyor. Özellikle kayınvalideden altın puanları toplamak için iş başa düşüyor. Eşinle yaşadığın ilişkide önemli rolü olan bu ‘anne’ faktörüyle başa çıkmak bir hayli güç olsa da, bunun üstesinden gelmenin çeşitli yolları var. Peki kayınvalide – gelin ilişkisinde ‘iyi’ olmayı başarmak için neler yapmak gerek? Aslında biliyoruz, tüm evli faniler olarak bunu sıkça düşünüyoruz. Çoğu zaman rol yapmak zorunda bile kalıyoruz. Kayınvalidenin seni sevmesi için aslında pek çok nedenin var, unutma. Sen sen olmaktan çıkma, işe bir tutam güler yüz ve anlayış kat, gerisi aslında hiç de o kadar zor değil.

Peki aslolan nelerdir, gel bunlara birlikte bakalım…

1- Oğlunu çok sev, oğlunu ona çekiştirme

Bu, çok önemli bir madde. Hiçbir anne, çocuğuyla ilgili kötü sözler duymak istemez. Geliniyle dedikodu yapmak isteyen bir kayınvalide, şartlar ne olursa olsun, oğlu hakkında olumsuzluğa tahammül edemez. Ana-oğul ilişkisini Freud’a sormak daha iyi fikir belki ama sen, öngörülü ol ve sevdiğin adamı sakın ola annesine şikayet etme.

2- Ev işlerinde ona yardım et

Eşinin annesi her zaman şımartılmak, güzel bir çift söz duymak ve tabii ki ona misafirliğe gittiğinde kendisine yardım etmeni ister. Nazlı gelini oynama, yemek hazırlanırken masayı kur, salatayı sen yap. Yemekten sonra da masayı toplayıp çayı sen demle!

3- Birlikte alışverişe çık

Kadınlar birlikte bir şeyler yapmaya bayılır. E doğal olarak eşinin annesi de. Onu yaşlı gördüğünü düşünmeye fırsat vermeden birlikte alışverişe çık. Tıpkı kız arkadaşlarınla geçirdiğin bir zaman dilimini ara sıra ona ayır. Nasıl hoşuna gidecek, tahmin bile edemezsin. (Başta biraz nemrut olabilir, aldırma, dayan!)

kayinvalide

4- Bakımlı ol

Her ne kadar oğluna çok düşkün olsa ve yeri gelince onu senden kıskansa da, bakımlı ve güzel görünmekten asla ödün verme. Her zaman kendini önemsediğini ve özgüveninin yüksek olduğunu görmeli. Güçlü bir kadının varlığı yadsınamaz. Hele ki kayınvalideler tarafından.

5- Yumuşak ol

Onunla inatlaşmak yerine tolerans konusunda asla cimri olma. Sesinin tonunu iyi ayarla, kırgınlıklarını, şikayetlerini onunla konuşurken bir kenara koy ve yumuşak huylu ol. Bak nasıl dize geliyor.

6- Seninle tanıştırdığı insanlara kibar ol

Herkes seni onun oğlunun karısı olarak biliyor ne de olsa. Mutlaka yakın çevresiyle, arkadaşlarıyla seni bir araya getirecek, getiriyor. Gülen yüzünü eksik etme, insanlara nazik davran.

7- Yalan söyleme

Küçük pembe yalanlardan bahsetmiyoruz elbette. Ancak ona karşı açık ve dürüst olman, her ilişkide olduğu gibi bu ilişkide de çok çok önemli.

8- Yemek yap

Mutlaka iyi yemek yapmayı, evi çekip çevirmeyi öğren. Yoksa senin oğlu için yeterli bir kadın olmadığını düşünecek. Ancak bunu yaparken hayatından taviz vermeden yap. Kariyerini bir kenara fırlatma mesela. (ASLA!!) Sonuçta bu, onun oğlunun değil, senin hayatın!

9- Çocuk yap

Evliliğinin birinci yılında “Ne zaman çocuk yapıyorsunuz?” sorusuyla karşılaşman büyük olasılık. Kayınvalideler, bir an önce babaanne olmak ister. Eğer çocuk yapmayı düşünüyorsan çok geç kalma. Yok eğer istemiyorsan, tatlı dilini kullanarak bunun ortak bir karar olduğunu ona söyle.

10- Sen ol! 

Tüm bu maddelerden sonra yine de SEN olmayı başar. Doğal ol. Yapaylıktan kaçın. Senin en çekici özelliğin kendine has kişiliğin, unutma. Kayınvalidenin bunları etkilemesine asla izin verme. Sen onu öyle sev, o da seni böyle sevsin. Uzlaş. Dene. Yılma. Çabala.

Sonrası? Mutluluk!

BENZER YAZILAR