AMELİYAT OLMADAN 60 KİLO VEREN KADIN

sarah-hancock-basari-hikayesi1

Sarah Hancock’a ilk defa “şişko” dendiğinde henüz 5 yaşındaydı. Ortaokulda kilo problemleriyle ciddi anlamda burun buruna geldi. Ailesi de kiloluydu. Buzdolabında bir sürü abur cubur olduğunu ve sebze yemeği pek yemediğini söylüyor.

Tartı 128 kiloyu gösterdiğinde sıkı bir diyete girmesi gerektiğini anladı ve yo-yo diyetine başladı. Bu diyet sayesinde kilo verdi ancak bırakınca 34 kilo geri aldı. 2013 yılının ağustos ayında kızı doğduğunda tam tamına 99 kilo olmuştu. Sarah umutsuzca gastrik bypass ameliyatı için google’da aramalar yaparken bir arkadaşının evde yaptığı egzersizler sayesinde yaşadığı değişimi gördü. Sarah da benzer bir programı araştırmaya başladı ve forma girdi. İşte bu Sarah Hancock’un değişiminin hikayesi.

NE YEDİ?
Nisan 2014’te 74 kilo olmayı hedefledi. Yeme alışkanlıklarını değiştirip kontrollü yemek için bir diyetisyen programı izledi. Sabahları ağır karbonhidratlı bir kahvaltı yerine protein içerikli meyve suları içti.

sarah-hancock-basari-hikayesi2

NE EGZERSİZ YAPTI?

Başlangıçta 30 dakikalık çalışmalarla işe koyuldu. Bunları hep kızı uyanmadan yapmaya çalıştı. Üç aylık rutin çalışmasında 90 kiloya düştü ve büyük beden kadın kıyafetleri giymeyi başardı. Günlük egzersizlerine yürüyüşleri ve bisiklete binmeyi de ekledi. Dört hafta sonra 79 kilo oldu. Başta ağırlık kaldıramayan Sarah, kilolarını verdikçe daha çok kardiyo yapmaya ve ağırlıkla çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Sarah, tartıda 70 kiloyu gördü. Ekstra kardiyo ve kalori hesabı yapmaya başladı. Metabolizması da hızlanmaya başladı.

 sarah-hancock-basari-hikayesi3

PSİKOLOGLA ÇALIŞTI

Tüm bunları yaparken psiklojisindeki değişimi de fark eden Sarah, yeme ve egzersiz dengesini kurabilmek için bir psikologla çalıştı. Ağırlık egzersizlerine daha fazla ağırlık verdi ve 68 kiloya kadar düştü. Bu, hedeflediğinin yaklaşık 7 kilo daha azıydı. Çok su içtiğini, karbonhidratlarla asla yüz yüze gelmediğini söylüyor. Tabii tüm bunlar için ciddi bir motivasyon, istikrar, irade ve güç gerektiğini de söylemeden edemiyor.

sarah-hancock-basari-hikayesi4

VE İŞTE ÖDÜLÜ

Sarah şimdi 65 kilo. Kızı için tam bir rol model anne. Ailesindeki şişmanlık zincirini kırıp hayatını bir başarı hikayesine dönüştürmeyi başardı.

BENZER YAZILAR