80 YAŞINDA VE İNANILMAZ FİT

dunyanin-en-yasli-fit-kadini

Kim demiş formda kalmak için genç olmak gerek diye? Sizi dünyanın en yaşlı vücut geliştiricisiyle tanıştırmaktan memnuniyet duyarız! Sadece ve sadece (!) 80 yaşında ve kendisi muhtemelen dünyanın en fit vücuda sahip en yaşlı kadını!

Eğer bir şeyler yapmak için kendinizi çoktan yaşlanmış hissediyorsanız bir kez daha düşünmenizde fayda var! Çünkü bundan böyle aslında boşuna tembellik yaptığınızı düşüneceksiniz. Baltimorlu Ernestine Shepherd, 1936 doğumlu ve 56 yaşına kadar hayatında hiç egzersiz yapmamış. Daha sonra fit olmak için kolları sıvayıp vücut geliştiricisi olmuş! Hayallerinin peşinden giden kadın, genç hocalarıyla birlikte sıkı egzersizler yapmış. Başta zorlandığını itiraf etse de, vücudunun dayanıklı ve kolay şekillenebilen bir yapıda olduğunu, gitgide ilerleyen yaşına rağmen hareketleri yapmakta, ağırlık kaldırmada sıkıntı çekmediğini söylüyor.

dunyanin-en-yasli-fit-kadini

Guinness Rekorlar Kitabı’na 2010 – 2011 tarihlerinde “dünyanın en yaşlı vücut geliştiricisi’ olarak ismini yazdıran Shepherd’ın sırrını öğrenmek ister misiniz? Disiplin, azim ve çok çalışmak! Her sabah üçte kalkıp her hafta 130 kilometre koşan bu kadın, gençliğe adeta meydan okuyor, gençlere taş çıkarıyor Kalori kontrollü diyet de uygulayan Ernestine Shepherd, haşlanmış yumurta, tavuk, sebze bol tüketiyor, çok su içiyor. Kendisinden ilham almamak elde değil! Herkese ders olarak okutulması gereken bir başarı hikayesi onunkisi.

BENZER YAZILAR