VICTORIA’S SECRET MODELİ GİBİ SPOR YAP!

victorias-secret-model-spor

Kim istemez ‘melekler’ gibi kusursuz bir fiziğe sahip olmayı! Erkeklerin hayallerini süsleyen bu güzellerin geleneksel yılbaşı catwalk’ını izlemeye sayılı günler kala, sağlıklı ve fit vücutlarının sırrını öğrenmek ister misin?

Eğer sporu seviyorsan ve düzenli yapmaya özen gösteriyorsan bir de sana önereceğimiz bu hareketlere göz at. Eğer spordan uzak duruyorsan belki ilhamını onlardan alabilirsin. Hadi seni biraz gaza getirelim. Maria Borges, Luma Grothe ve Daniela Braga‘yı şova hazırlayan New York Sports Club Antrenörü Roger Allen, podyumların altını üstüne getiren modellerin nasıl o kadar iyi göründüğünün teknik bilgilerini veriyor. Göz atın deriz.

mekik1

Bacaklar havada, mekik çek!

En zorlu hareketlerin başında gelen mekik, sıkı bir karın için olmazsa olmaz egzersizlerden. Yere sırt üstü uzanın. Eğer hareketin, belinizi zorlayacağını düşünüyorsanız küçük bir yastıkla destek alabilirsiniz. Bacaklarınızı yere paralel olacak şekilde kırarak kaldırın. Boynunuzu zorlamadan bedeninizi ve başınızı bacaklarınıza doğru uzatmaya çalışın. Bu hareketi üç set, 15 / 20 defa, her set arası 30 saniye dinlenerek yapın. İlk başlarda bu hareketi yine 3 set, 8’er defa yapabilirsiniz.

mekik2

Bacakları kaldır, yatış pozisyonunda

Matınızın üzerine sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırın. Bedeniniz sabit kalsın.  baskı yaptığını hissedeceksiniz. Bacaklarınızı bir süre yukarıda tutun, aralıklarla indirin. Ne kadar uzun havada tutabilirseniz o kadar iyi. Hareket boyunca ayaklarınız yere değmesin. Bu hareketi üç set, 15 / 20 defa, her set arası 30 saniye dinlenerek yapın. İlk başlarda bu hareketi yine 3 set, 8’er defa yapabilirsiniz.

mekik2

Top üzerinde mekik

Sırtınızı ve kalçanızı yoga topuna yaslayın. Bacaklarınız aralık ve yere paralel olsun. Sonra mekik hareketine geçin. Bu hareketi üç set, 15 / 20 defa, her set arası 30 saniye dinlenerek yapın. İlk başlarda bu hareketi yine 3 set, 8’er defa yapabilirsiniz.

trx

TRX bacak hareketi

Bir bacağınızı TRX ipine geçirin, diğer elinizde ağırlık olsun. Diğer bacağınızı yarım şekilde bükülü olmasına özen gösterin. Uzanabildiğiniz kadar uzanın. Bu hareketi üç set, 15 / 20 defa, her set arası 30 saniye dinlenerek yapın. İlk başlarda bu hareketi yine 3 set, 8’er defa yapabilirsiniz.

denge-topu

Denge topu üzerinde

Elinize ağırlıkları alın. Önerimiz iki kiloluk ağırlıklarla toplamda 4 kilo ağırlık taşımanız. Denge topunun üzerine bir bacağınızı yerleştirin, hafif bükülü olsun. Diğer bacağınız arkada yine hafif bükülü olarak esnetebildiğiniz kadar esnetin. Ellerinizi öne uzatın ve aşağı yukarı kaldırın.

 

 

BENZER YAZILAR