CANIN İSTEMESE DE EGZERSİZ YAPMALI MISIN?

spor

Egzersiz yapmak ya da yapmamak, işte bütün mesele bu! Ama daha da önemlisi canın istemediğinde bile yapmak ya da yapmamak, bu daha büyük bir mesele.

Yoğun bir günün ardından ya da hafta sonu rutin olarak yaptığın egzersizlerden kaçarcasına uzaklaşıyor musun? Kolunu kaldıracak bile halin olmuyor mu? Bunlar hep bahane! Sadece 15 dakikanı ayırarak yine de sporunu ihmal etme. Araştırmalar, kısa da olsa yapılan sporun vücut üzerindeki etkisinin hiç de az olmadığını söylüyor. Sen yeter ki tembellik yapma.

STRESLİ BİR İŞ GÜNÜNÜN ARDINDAN 

Bütün gün toplantın vardı ve sen bir an önce eve gidip ayaklarını uzatmak istedin. 15 dakika demiştik değil mi? Sadece bu kadar sürede yapacağın egzersizle 125 kalori yakacağını ve aslında günün stresinden de uzaklaşacağını söylemeliyiz. Çalışmalar terlemenin stres azaltıcı olduğunu söylüyor. Yakacağın kalorileri hesap ederek Women’s Health’in 20 dakikalık egzersiz DVD’leriyle yorgunken bile sporu hayatından çıkarma!

TEMBEL HAFTA SONU SANA MANİ OLMASIN

Araştırmalar, cumartesi ve pazar günü yapılan 20 dakikalık bir aktivitenin, hafta iç yapılandan çok daha etkili olduğunu vurguluyor. Özetle hafta sonu kısa bir egzersiz çalışması bile, günlük rutin sporuna oranla etkisini daha fazla hissettiriyor.

ALKOL TÜKETTİĞİN GÜNLERDE BİLE

Haftalık olarak 150 dakikalık egzersizlerin, alkol tüketimiyle oluşan kanser riskini azalttığı sonucunu bir yere not et. Egzersiz yaparak uzun süreli fiziksel hasarlardan korunabilirsin.

 

BENZER YAZILAR