SİNDİRİM SİSTEMİNE YARDIMCI 5 BESİN

Sindirim sistemin bu besinleri tüketmeni gönülden istiyor…

besinler-beslenme-sindirim

Birçok insan, aralarında çölyak hastalığı, rahatsız bağırsak sendromu, laktoz intoleransı ya da şişkinlik gibi çeşitli sindirim sorunları ile boğuşuyor. Sızıntılı bağırsak sendromu da bu yaygın hastalıklardan birisi. Sızıntılı bağırsak sendromuna yol açan sindirim sisteminin zarar görmesi sonucunda gluten gibi proteinler, zararlı bakteriler ve sindirilmemiş besin parçaları kan dolaşımına karışabiliyor. Zaman içerisinde ise bu parçacıklar enflamasyona, immün reaksiyonuna ve kötü sindirime yol açabiliyor.

Fakat rahatsızlık her ne olursa olsun, birçok insan her yemeğin ardından kendilerini rahatsız hissediyor ve bu soruna pratik bir çözüm yolu arıyorlar.

Sindirim problemlerinin kökeninin aydınlatılması zor olabilir; fakat çoğumuz için asıl suçlunun yaşam tarzımız ve beslenme düzenimiz olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde beslenme düzenine hakim olan rafine karbonhidratlar, sağlıksız yağlar ve düşük kaliteli protein kaynakları ile az miktarlarda meyve ve sebze tüketilmesi, tüm vücudu hedef aldığı gibi sindirim sistemini de yıpratıyor. İyi haber ise, nasıl kötü besinler sindirim sistemini baltalıyorsa, sağlıklı beslenme tercihlerinin tam tersi pozitif etki yaratabileceği gerçeği. Beslenme düzenine belirli besinleri eklemen, sindirim sisteminin sağlıklı bir düzeye çıkmasını sağlayabilir.

Eğer sen de daha iyi bir sindirim sistemine kavuşmak istiyorsan, bu 5 besini daha fazla tüketmeye başlayabilirsin.

BENZER YAZILAR