BU NORMAL Mİ?

Konu cinsellik olunca, kafanda normal olup olmadığını sorguladığın pek çok konu olabilir. WH olarak biz üzerimize düşeni yaptık ve senin için bazı soruların cevaplarını bulduk. Bak bakalım normal miymiş?

cinsellik

Bundan yıllar önce Sex and City’de Samantha’nın “Sperminin tadı çok kötü olan bir adamla beraberim” dediği bölümü hatırlıyor musun? Dizinin kıyafetleri ya da olay örgüsü konusunda ne düşündüğünü bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz şu ki, konu cinsel hayatta yaşadığımız sorunlar olduğunda hemcinslerimiz bize karşı birlik olup bu sorunları kendimize saklamamızı isteyebiliyor. Hatta bazen sorunlarımızı en yakın arkadaşımızla bile paylaşmaktan çekiniyoruz. Bu yüzden hiçbirimiz “Samantha’nın yaşadığı sorunu hatırlıyor musun? Ben de aynısını yaşıyorum” gibi bir cümle kuramıyoruz. Ancak endişelenme. Çünkü kimseye soramadığın o sorunun cevabı, bu sayfalarda saklı.

“Açık ilişki istemek normal mi?”

Hayatında biri varken başkalarıyla da seks yapmayı istemen karşılaşılmayan bir durum değil (ilişki içindeki bireylerin yüzde 19’u böyle bir şeye karşı olmadığını belirtiyor). Açık ilişki içindeki çiftler için, seks hayatlarına üçüncü bir kişinin katılması ve partneri dışında biriyle birlikte olmak sorun olmasa da, ilişkinin devam edebilmesi için önceliği partnerlerine vermeleri gerekiyor. ‘Karşılıklı anlaşmaya dayalı tek eşli olmayan ilişki’ olarak da tanımlayabileceğimiz bu konsept, eş değiştirmeyi de kapsıyor. Johannesburg’den Klinik Psikolog Liane Lurie, “Açık ilişki arayışında olan pek çok birey, bağlanmaktan korktuğunu söylüyor. Açık ilişkilerde terk edilme korkusu daha az olduğundan, kendilerini güvende hissediyorlar” diyor. Ancak, bazı durumlarda çiftlerden biri beklenmedik bir şekilde üçüncü kişiye bağlanabiliyor ve bu aşama, tüm ilişkinin karmaşıklaşmasına neden oluyor.

Fikir başlangıçta cazip gelse de, MySexualHeatlh.co.za sitesinin Klinik Başkanı Elna Rudolph, “Asıl soru, partnerinin başkasıyla seks yaptığını ve duygusal bir şeyler paylaştığını, hatta belki sevgi dolu bir ilişki kurma aşamasında olduğunu bildiğinde ne hissedeceğin” diyor. Lurie, “Tecrübelerime dayanarak çok az insanın bu durumla baş edebildiğini söyleyebilirim” diyerek buna katılıyor: “Her ne kadar bu tarz birliktelikler için belirli kurallar belirlense de, çiftlerden birinin kalbi kırılabiliyor veya kendini ihanete uğramış hissedebiliyor.” Bu yüzden, böyle bir karar vermeden önce iyi düşünmeni tavsiye ediyoruz.

“Erkek arkadaşımın orgazm taklidi yapması normal mi?”

Evet, zaman zaman erkekler de bunu yapıyor. Nedeni çoğu kez, her şeyi yaptığı(nız) hâlde bir türlü büyük finalin gelmemesi. Araştırmamızın sonuçlarına göre, kadınların yüzde 16’sı zaman zaman orgazm taklidi yapıyor. Erkeklerde ise bu durum sandığından daha yaygın (ve kadınların yüzde 62’si partnerinin hiçbir zaman orgazm taklidi yapmadığını düşünüyor.) Indiana Üniversitesi, Centre for Sexual Health Promotion tarafından Amerika’da yapılan iki araştırma, erkeklerin yüzde 30’unun zaman zaman orgazm taklidini yaptığını keşfetmiş. Ancak unutma, partnerinin bu çoğunluğun içinde olmaması, boş zamanlarında banyo aynasında sahte orgazmı üzerine çalıştığı anlamına gelmiyor. The Married Sex Solution: A Realistic Guide to Saving Your Sex Life kitabının yazarı Seks Uzmanı Dr. Kat van Kirk, “Erkeklerin yaşadığı bu durum, kadınlarınkine çok benziyor. Alkol, yorgunluk, stres ve ilaç kullanımı gibi pek çok faktör orgazmı etkiliyor” diyor ve ekliyor; “Ancak finalde havai fişekler patlamaması, bunun harika bir seks olmadığı anlamına gelmez. Duygusal bağ kurmayı sağlayan oksitosin gibi hormonların salınımı, serüveni en az varış noktası kadar yoğun ve eğlenceli hâle getirebilir.” İlişki sırasında ereksiyon problemi yaşamaması adına patnerinin cinsel birleşmeden önce uyarıldığından emin ol. Ancak bu durumla sık sık karşılaşıyorsanız, ereksiyon olmasını sağlayan uygun bir yol bul. Sevişirken ne kadar zevk aldığını belirt. Bu şekilde, onun zevk alıp almadığını da kontrol edebilirsin.

BENZER YAZILAR