BU DUDAKLARA SAHİP OLAN KADINLAR DAHA FAZLA ORGAZM OLUYOR

Orgazm konusunda bazıları doğuştan şanslı…

dudaklar

Tüm orgazmlar aynı değil…

Journal of Sexual Medicine‘da yayımlanan bir çalışma, orgazm hakkında tüm bildiklerini değiştirebilir. Nasıl mı? Araştırmacıların bulguları şöyle:

Dudaklarımızla burnumuzun arasındaki kıvrımlı bölgeye filtrum adı veriliyor. Bu kısım, sanki üst dudağımızla burnumuzu birbirine bağlıyor gibi duruyor. Filtrumun hemen aşağısında ise, üst dudağımızın tam merkezinde ise minik bir kabarcık bulunuyor ve bilim tarafından tüberkül olarak adlandırılıyor.

Bu minik şişliğin daha büyük olduğu kadınlar, vajinal orgazm konusunda daha küçüğüne sahip olan kadınlara kıyasla avantajlılar.

Duydukların sana oldukça saçma gelebilir. Ama bir daha düşünmekte fayda var. Yüzyıllardan bu yana, bacaklarının arasındaki ile yüzündeki dudaklar arasında karşılıklı bir ilişki olduğu düşünülüyor. Yani, bu çalışmanın bulguları o kadar da saçma olmasa gerek.

Söz konusu çalışmada sadece 100 kişi üzerinde çalışılmış. Yani, çalışmanın kapsamı biraz dar. Ancak, bu henüz bir başlangıç. Orgazm ile dudaklar arasındaki ilişkinin nedenlerini çözememiş olsalar da, bilim insanlarının bu konuyu tamamen aydınlatacaklarından hiç şüphemiz yok.

 

BENZER YAZILAR