SAKATLIKLARI DAHA HIZLI ATLATMAK İÇİN BUNLARI YE

İyileşme süreci, en az sakatlanmanın kendisi kadar can sıkıcı. Doğru beslenme yöntemleri sayesinde ise sakatlıkları daha hızlı atlatmak mümkün.

diz

Sakatlıktan sonra yaşanan iyileşme süreci hem zaman hem de sabır gerektirir. İyi bir dinlenme ve beslenme planının ardından ise sakatlıktan en az zararla geri dönmek mümkün. Hatta bazı besinlerin tüketimi ile iyileşme süresini kısaltabileceğin de bir gerçek.

Sakatlığın ardından gücünü kaybedeceğine ya da kilo alacağına dair endişe duyman oldukça normal. Fakat hareketsiz olduğun bu zamanlarda, sandığından daha çok kalori harcarsın. Yani, aşırı kalori kısıtlamasına gitmen gerektiğini asla düşünmemen gerek. Eğer böyle bir kalori kısıtlamasına gidersen vücudunu hem kıtlık moduna alır ve dolayısıyla da yediklerini depolama yoluna gidersin hem de iyileşme sürecini baltalamış olursun.

Sakatlık döneminde ilave şekerden, işlenmiş gıdalardan ve alkolden uzak durarak fazladan kalori almanın önüne geçebilirsin. Aynı zamanda, doğru beslenme tercihleri yaptığın taktirde iyileşmenin nasıl hızlanacağının da farkına varacaksın.

BENZER YAZILAR