15 DAKİKALIK YAĞ YAKMA ANTRENMANI

Hedeflerine ulaşmak ve yağlarından kurtulmak için sana 15 dakikalık antrenman programı sunuyoruz.

fitness kadin ter

Sadece 15 dakika…Kolay mı görünüyor? Denemeden bilemezsin. Bu 15 dakikalık antrenman programı kollarını, omuzlarını, bacaklarını, kalçalarını, karın kaslarını, sırtını, kısacası her yerini çalıştırarak yağ yakmanı sağlayacak. Burada bulunan egzersizlerin birçoğu birden fazla kas grubunu çalıştırmayı hedefliyor. Böylece hem antrenman sırasında hem de antrenman sonrasında metabolizman ateşlenecek.

Nasıl işliyor?

Üç ayrı döngü yapacaksın. Her biri 4’er hareketten oluşuyor. İlk döngüyle başla ve her hareketi 10’ar tekrar yap. 5 dakika içerisinde tüm hareketleri tamamla. Bu zaman dilimi içerisinde döngüdeki hareketler biterse, hareketleri baştan tekrar yapabilirsin.

Molaların ise hissettiğin eforuna bağlı. 1’ten 4’e kadar şöyle bir ölçek kullanalım: 1 kendini rahat hissettiğin, 4 ise konuşmakta, nefes almakta ya da 1 tekrar bile yapmakta zorlandığın derece olsun. 4. seviyeye geldiğinde mola ver ve soluklan. 2. derecede (rahatlıkla konuşabildiğin, ancak kalp atışlarının hızlı olduğu nokta) kaldığın yerden devam et. Unutma. Sen dursan da durmasan da dakikalar işlemeye devam ediyor. 5 dakika sonra hemen diğer döngüye geç. Aynı kurallar 3. döngü için de geçerli.

Sadece 2 dambıla ihtiyacın olacak. Ancak boyutları önemli. Eğer her döngüde 2. veya 3. tekrarda dinlenme ihtiyacı duymuyorsan, ağırlıkların hafif kalıyor demektir. 1 döngüyü bile tamamlayamıyorsan da ağırlıkların ağır geliyor demektir.

BENZER YAZILAR