BOTOKS: YENİ BİR ZAYIFLAMA YÖNTEMİ Mİ?

Yeni araştırmalar, botoks yaptırmanın bundan böyle sadece kırışıklıkları gidermek için değil, zayıflamak için de kullanılabileceğini iddia ediyor.

botoks zayiflamak

Kasları dondurucu etkisi sayesinde botülin (botox olarak biliniyor), kırışıklıklardan koltuk altı terlemelerine kadar birçok sorunun çözümü için kullanılıyor. Fakat botoksun uygulandığı yeni alan, herkesi şaşırtacak cinsten.

Yeni bir araştırma, mideye yapılan botoks enjeksiyonu sayesinde kilo verilebileceğini iddia ediyor. Digestive Disease Week’te sunulan çalışmada Norveçli araştırmacılar 20 obez hastasının (vücut kitle indeksleri 35-44 arasında) midelerine, özellikle de açlığı kontrol eden sinire botoks enjeksiyonu uyguladılar. Livescience.com’a göre de 6 ay sonra ise ikinci enjeksiyon uygulandı.

1 yıl sonra, obez hastalarının %70’i, vücut ağırlıklarının ortalama olarak %17’sini kaybettiler. Üçüncü bir enjeksiyon da uygulandıktan sonra, toplam 18 ayda hastaların %75’inin, fazla kilolarının ortalama olarak %28’inden kurtuldukları görüldü.

Dr. John Morton’a göre bu küçük çalışma umut verici; fakat yakın zamanda Botoks’un kilo verdirme metodu olarak kullanılması biraz zor görünüyor. Çünkü uzun vadeli sonuçları üzerinde birtakım şüpheler bulunuyor. Bu noktadaki sorunların en önemlilerinden birisi, botoksun etkilerinin kalıcı olmaması. Yani, botoksu bir kilo verdirme aracı olarak kullanmak düzenli invazif prosedürleri de gerektiriyor. Ayrıca, vücudun botoksa karşı direnç geliştirebileceği ve zaman içerisinde bu yöntemin etkisizleşeceği de belirtiliyor.

Botoks ile zayıflamak konusu şimdilik beklemede kalabilir. Uzun vadeli faydalara sahip ve bilim tarafından kesin bir şekilde onaylanan diğer zayıflama yöntemlerinde ısrarcı olmakta fayda var. Ayrıca göbek yağlarından kurtulabilmek için botoks yöntemine başvurmayı pek de istemezsin gibi görünüyor.

 

BENZER YAZILAR