BU VİTAMİN YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR!

Anti-aging’in sırrı bu vitaminde gizli olabilir mi?

ilac icmek

Hem zihin hem beden sağlığımızı korumak için sağlıklı besleniyor, düzenli egzersiz yapıyoruz. Aynı zamanda daha uzun yaşamak ve genç kalmak istiyoruz. Zaman ilerledikçe de yıllara meydan okumak ve genç kalmak için birçok yönteme başvuruyoruz. Peki, yaşlanma sürecini yavaşlatmanın yolu, küçük bir hap içmek kadar kolay olabilir mi?

Kulağına fazla iyimser gibi geliyor olabilir. Fakat, Science’da yayımlanan yeni bir çalışma, B3 vitamininin bir formu olan nikotinamid ribosid sayesinde metabolizmanın tetiklenebileceğini iddia ediyor. Uluslararası araştırma ekibi, yaşlanmanın tam olarak niçin vücut organlarında (örneğin kalp ya da karaciğer) bozulmaya yol açtığını mercek altına aldılar. Yaşlı bir kobay üzerinde çalışıldığında,  işlevini düzgünce yerine getiren ve sağlıklı durumdaki mitokondrilerin (hücrelerin enerji merkezi), organların ve kasların yenilenmesinden sorumlu olan kök hücrelerin sağlıklı çalışması ile ilişkili olduğu belirlendi. Dahası, yaşlı kobayı belirli bir dozda B3 vitamini ile desteklediklerinde, mitokondrilerin daha fazla enerji ürettiği, buna bağlı olarak da kök hücre fonksiyonlarının iyileşerek organ ve kas yenilenmesinin artış gösterdiği ortaya çıktı.

İlgini çekebilir: Uzun Yaşamın Sırrı: 20 Dakika

Çalışma, yenileyici ilaçlar konusunda büyük bir kırılma noktası oluşturma potansiyeli barındırıyor. Birlikte düşünelim: Bir besin takviyesi (sütte de organik olarak bulunan), vücudun kendi kendini onarması konusunda işe yarayabilir mi? Kas inşası gibi küçük çaplı meseleler için olduğu kadar, kas distrofisi gibi daha büyük sorunlar için de mümkün olabilir. Ancak, hangi sorun için ne kadar dozda B3 vitamini takviyesinin uygulanmasının belirlenmesi konusunda daha fazla araştırmanın yürütülmesi şart. Ancak bu çalışma, büyük bir başlangıç olarak tanımlanıyor. Ayrıca, vitamin takviyelerini aksatmaman için de önemli bir neden sunuyor.

 

 

 

 

BENZER YAZILAR