DEPRESYONDAYSAN BUNLARI TÜKET

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, beslenme tercihlerin depresyon, anksiyete ya da travma sonrası stres bozukluğu şikayetleri üzerinde etkiye sahip.

beslenme depresyon

Louisiana State University School of Veterinary Medicine tarafından sunulan yeni bir çalışmada, yaban mersini tüketiminin, travma sonrası stres bozukluğu ve intihar eğilimi ile ilişkili olduğu bilinen bir genin etkilerinin azaltılması konusunda yardımcı olabileceği belirtildi. Yani, yaban mersini tüketimi sayesinde travma sonrası stres bozukluğu semptomları hafifletilebilir. Her ne kadar çalışma fareler üzerinde yapılmış olsa da, akıllara şu soru geliyor: Beslenme ile mental sağlık sorunları arasında bir ilişki söz konusu mu?

Kısaca yanıtlayacak olursak, evet. Yaşam tarzı etkenleri ile mental sağlık sorunları birbiriyle bir hayli iç içe geçmiş durumda. Stres seviyen yükseldikçe depresyon ve anksiyete riski altına girdiğin de ortada. Ancak, çoğu insan, beslenme tercihlerinin ruh halleri üzerinde etki edebileceğini bilmiyor. Fakat doğru beslenme tercihleri ile bazı sorunların çözümüne ulaşmak daha kolay.

İlgini çekebilir: Kadınlarda Depresyon Hakkında Her Şey

BENZER YAZILAR