SAĞLIK KONUSUNDA ÇIĞIR AÇACAK 6 MODERN ATILIM

Dışkı haplarından ağrı kesici bantlara kadar bilim çalışıyor. Bu ilerlemelerin sağlığın için ne anlama geldiğini keşfedelim.

saglik bilim

Bilim sayesinde bugün sağlığımız hakkında çok fazla şeyi bilebiliyoruz.

Sağlık teknolojilerinde dönüştürücü çok fazla yenilik var; fakat bu 6 yenilik oldukça önemli. Bir gün bu yenilikler standart prosedürün bir parçası olacak gibi görünüyor.

1- Dışkı nakli

İğrenç duyuluyor, farkındayız fakat bir gün dışkı hapları yutmak obeziteden, hassas bağırsak sendromuna, idrar yolları enfeksiyonundan Parkinson ve multipl skleroz gibi ciddi hastalıklara kadar birçok sıkıntıya çözüm olabilir.

Ana fikir sağlıklı dışkılardan sağlıklı mide bakterilerini alıp tükenmiş vücutlara nakletmek. Düşününce mantıklı gelecektir: dışkı hapları nihai kalitede probiyotikler olabilirler.

Ayrıca sayılarla tartışamayız: Bugünkü kullanımında dışkı mikrobiyota transferleri %90 başarı oranına sahip.

2- Saç koruyucu

Kanserin iyi bir tarafı yok. Kemoterapi sırasında saçları kaybetmekse insanların morallerini bozabiliyor.

Araştırmacılar kanser belasını yenmek için uğraşırken aynı zamanda kemoterapi sırasında yaşanan saç dökülmelerini engelleyen, onaylanmış bir ilaç da geliştirdi.

‘Dignitana DigniCap Cooling System’ kafa derinizi soğutuyor ve bölgeye olan kan akışını yavaşlatıyor. Böylelikle daha az miktarda ilaç saç hücrelerine ulaşabiliyor. Darısı kanser hastalıklarının çözümüne.

3- Gıdı yok edici

Bilim hoş görünmeyen gıdı problemine de bir çözüm geliştirdi.

Enjeksiyon sayesinde cildin altındaki yağ hücreleri çözülebiliyor ve kayboluyor. Bu da bu bölgenin görüntüsünün değişmesini sağlayabiliyor.

4- Aids ile savaşan prezervatif

Gelecekte kondomların pasif olarak cinsel hastalıkları ve istenmeyen gebelikleri önlemenin ötesine geçmesini hayal ediyoruz. Bilimin gelişmeleri sayesinde bu gelecek çok da uzak görünmüyor.

Bir cinsel hastalığı belirleyebilen ve renk değiştiren prezervatiflerden başka, bilim insanları Aids ile savaşacak antioksidanları barındıran prezervatifleri geliştirmek için uğraşıyorlar.

Hidrojel lastik bitki bazlı antioksidanlarla geliştirilecek ve Aids virüsüyle mücadele edecek. Yani prezervatif ilişki sırasında çıksa bile gene de korunuyor olacaksınız.

5- Ağrı kesici bant

Gelecekte her başın ağrıdığında bir ağrı kesici almana gerek kalmayabilir.

Araştırmacılar cildine 12 saat boyunca sabit bir dozda ibuprofen veren bir ağrı kesici bant hazırladı bile.

Diğer bir kullanım özelliği özel bölgelere uygulayabiliyor olman. Örneğin zorlu bir antrenman ağrı çekersen, bu bantlarla acıyı hızlı bir şekilde azaltabileceksin.

Bu ağrı kesici bantların 2-3 yıl içerisinde piyasaya çıkması bekleniyor.

6- Biyonik göz

Prostetik gelişmeler insanı bilim kurgu havasına sokuyor. Fakat bu biyonik vücut parçaları her geçen gün daha da gerçek olmakta.

Retina nakli hala geliştirilmekte. Amaç beyindeki görsel korteks ile retina arasındaki bağlantıyı tekrar güçlendirerek görüşü düzeltmek.

Gelecek sene insanlar üzerinde denemelerin başlaması bekleniyor.

BENZER YAZILAR