ANTRENMAN SONRASI İÇİN EN İYİ SMOOTHIE TARİFİ

Antrenmanlarından aldığın verimi artırmak için bu smoothie tarifinden yararlanmalısın.

kivi smoothie

Sabah yürüyüşünden ya da antrenmandan geldin. Açlık hissediyorsun. Bir yandan da zamanla yarışıyorsun. O halde yapımı kolay, hızlı ve bir o kadar da lezzetli smoothie zamanı!

Araştırmalara göre, egzersizlerden sonra belirli bir miktar karbonhidrat ve protein alman gerekiyor.San Diego Miramar College’dan Jessica Matthews,  en iyi iyileşmeyi elde etmek için karbonhidrat/protein oranını ise 2:1 ya da 3:1 şeklinde kurman gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, antrenman sonrası beslenmeni ertelememen gerekiyor. Senin için en iyi zamanlama, antrenmanını tamamladıktan sonraki 30-45 dakika. Kaslarında biriken enerji, en hızlı şekilde antrenmandan sonraki 1 saat içerisinde tazeleniyor. Bu yüzden, bu zaman aralığında biraz karbonhidrat ve protein alman, vücudunun protein yaparak kas gücü üretme kapasitesini artıracaktır.

Değerlendirmen gereken bazı noktalar daha var. Hazırladığın smoothie’nin içerisinde C vitamini ve E vitamini gibi doku onarımına yardım eden antioksidanların bulunduğundan emin olmalısın. Ayrıca, bu elektrolitleri dengede tutması için biraz potasyum da almalısın. Birçok protein tozu çeşidinin de içerisinde bulunan aminoasitler ise bu protein üretim süreci konusunda yardımcı olabilir.

Peki Matthews bizlere hangi tarifi öneriyor? İşte onun hazırladığı antrenman sonrası için smoothie tarifi:

Malzemeler:

  • Orta boy, doğranmış muz.
  • 1 adet soyulmuş ve doğranmış kivi
  • 0.25 litre organik badem sütü
  • Küçük bir kap ıspanak
  • 1 ölçü vanilya aromalı whey protein ( yapay tatlandırıcı içerenlerden uzak durmalısın)
  • 0.125 litre organik hindistan cevizi suyu

Tüm malzemeleri blender’da karıştırıp, smoothie kıvamına getir.

Besin değerleri: 304 kalori; 5 gram yağ, 22 gram protein, 47 gram karbonhidrat, 7 gram lif

Neden mükemmel?

Muz, sindirimi kolay karbonhidratların yanı sıra potasyum da sağlıyor. Kivinin içerisinde antioksidan özellikli C vitamini bulunuyor. C vitamini barındırmasına ek olarak, ıspanak içerisinde E vitamini de bulunuyor. Whey protein, içerisinde önemli aminoasitleri barındıran kaliteli bir protein. Hindistan cevizi suyu ise elektrolit dengesini sağlarken, susuzluğunu gideriyor. Badem sütü ise smoothie’ne daha da E vitamini katıyor.

 

 

BENZER YAZILAR