ANTRENMAN ÖNCESİ YAKITINIZI UNUTMAYIN

Teksas Üniversitesi’nde 2001’de yapılan bir çalışmada, antrenmandan önce amino asit ve karbonhidrat içeren shake tüketen sporcuların, aynı shake’i egzersiz sonrası tüketenlere oranla protein sentezini artırdığı görüldü.

Shake, 6 gram temel amino asitleri -proteinin kas inşa eden temel parçalarını- ve 35 gram karbonhidrat içeriyordu.

“Egzersiz, çalışan dokularınıza kan akışını artırdığından, antrenman öncesi karbonhidrat-protein karışımı tüketmek kaslarınızda daha fazla amino asit alımına yol açabilir,” diye belirtiyor Teksas Üniversitesi’nden egzersiz ve beslenme araştırmacısı Kevin Tipton.

Kendi karışımınız için, genellikle bir ölçek whey protein tozunun içinde bulabileceğiniz 20 gram proteine ihtiyacınız olacaktır. Proteinli içecekleri mideniz kaldırmıyor mu? Aynı besin değerlerini tam buğday ekmeğine 113 gram hindi füme ve bir dilim kaşar peyniriyle yapılan bir sandviçle de alabilirsiniz. Yalnızca, ne olursa olsun makrolara – 20 gram protein, 35 gram karbonhidrat – uyduğunuzdan emin olun.

Her şey göz önünde bulundurulduğunda ise içecek daha iyidir. Diyetisyen Kalman, “Sıvılar daha çabuk emiliyor,” diyor. Bu yüzden dişinizi sıkarak antrenmandan 30 ila 60 dakika önce bir shake için.

BENZER YAZILAR