DİYETLER NEDEN BAŞARISIZ OLUYOR?

WH yazarlarından Diyetisyen Dilara Koçak’ın Afiyetle Diyet kitabı güncel baskısıyla raflardaki yerini aldı. Diyete başlamak için harika bir rehber niteliğinde olan bu kitap, sana ihtiyacın olan motivasyonu verecek. Nedenlerini yazarımız anlatıyor.

diyet

“Uzun yıllardır beslenme ve diyet uzmanı olarak çalışıyorum. Gerek Mezura Kliniği’nde ve kurumsal hizmet verdiğim büyük gruplarda, gerekse kitaplarım veya TV programlarımla, internet ve basın yoluyla birçok insanın sağlıklı beslenmesine ve kilo vermesine yardımcı oldum. Bazı kişilerin vazgeçmesine veya verdiği kiloları geri almasına mani olamadım. Bazılarını ise hiç başlatamadım. Ama yardım ettiklerimin sayısının daha fazla olduğunu bilmek mutlu ediyor beni.

Deneyimlerime ve diyetin psikolojisi ile ilgili okuduğum  kitaplara göre, genelde birçok insanın kilo verememesi ya da verdikten sonra kilosunu koruyamamasının en büyük nedeni, hazırlık programı yapmaması. Peki bunun temelindeki hata nerede?

Aslında olayı çok basite almak en büyük hata. İnsanlar yapması gereken şeyin sadece bir diyet planı hazırlamak olduğunu ve hemen diyete başlamaya hazır olduğunu düşünüyor. Oysa neyi, ne zaman ve ne kadar yemesi gerektiğini bilmek yeterli olmuyor.

BENZER YAZILAR