EVLENDİKTEN SONRA NEDEN KİLO ALINIR?

Evliliğin düzenli hayat ve düzenli beslenme getirdiği doğru. Ama bilime göre, evlendikten sonra kilo alınmasının çok daha farklı bir nedeni var.

gelin

9 farklı ülkeden 10,226 insan üzerinde yapılan bir araştırmada, insanların vücut kitle endeksi ile evlilik arasında bir ilişki olup olmadığı araştırılmış. Çalışmanın sonuçlarına göre evli insanların vücut kitle endeksleri bekarlara göre daha yüksek.

Araştırmacılar Avusturya, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Rusya, İspanya ve İngiltere’den çeşitli bireyleri mercek altına alarak, bu insanların kilo almalarına nelerin sebep olduğuna dair kanıtlar toplamış; egzersiz ve beslenme alışkanlıklarını gözden geçirerek sosyal hayatın sağlığa olan etkilerini araştırmışlar.

University of Basel’den sağlık psikolojisi asistan profesörü Jutta Mata önderliğinde gerçekleşirilen araştırmanın sonuçlarına göre, evli insanların sağlık seviyeleri sanılanın aksine daha düşük. Normal kabul edilen vücut kitle endeksi 18.5- 25 aralığında. Bu kıstas, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenmiş. Vücut kitle endeksinin 25-30 arasında olması aşırı kiloluluk, 30’dan yukarıda olması ise obezite ile ifade ediliyor.

BENZER YAZILAR