KADINLARIN SICAKLIK ALGISI ERKEKLERDEN NİÇİN FARKLIDIR?

Yazın en sıcak günlerinde erkekler terlerken sen klimadan şikayet mi ediyorsun? O halde bilimin bu sıcaklık algısı farkına getirdiği açıklamalara kulak vermelisin.

neden

Hollandalı iki bilim insanı, yıllardır yanıtlanamayan bir sorunun peşine düştü ve özellikle ofis ortamında kadınların ve erkeklerin sıcaklığa verdikleri tepkilerin neden farklı olduğunu açıklamaya çalıştı.

Bilim insanlarının hazırladıkları rapora göre, kadınlar soğuğu çabucak hissedebiliyor. Bu yüzden, kadınların ideal sıcaklık olarak belirlediği ölçüler, erkeklerden 2.5 C derece daha sıcak oluyor.

Warwick Medical School’dan Paul Thornalley, kadınlar ve erkekler arasındaki metabolizma hızı ve vücut ısısı üretiminin bu farkı yarattığını belirtiyor. Metabolizmanın sorumlulukları büyümeyi ve enerji üretimini kapsadığı kadar ısıyı da kapsıyor. Genel ortalamada ise kadınların metabolizma hızı erkeklerden daha düşük seviyede oluyor. Aynı zamanda, vücuttaki yağ depolarının da metabolizma hızı üzerinde etkisi var. Kadınların yağ oranı erkeklerden daha az olduğu için, özellikle sıcak havalara karşı daha az duyarlı olmaları da kaçınılmaz oluyor.

BENZER YAZILAR