71 YAŞINDA 81. MARATONUNU TAMAMLADI!

71 yaşındaki Barbara Brady 28 yaşından beri koşuyor. Üstelik bir sonraki hedefi 4 sene sonra Boston Maratonu’na tekrar katılmak!

maraton 1

Barbara Brady bu yıl 20 Nisan’da Boston Maratonu’nu 71 yaşındayken tamamladı. Bu onun 3. Boston Maratonu ve totaldeki 81. maratonu oldu. Onun söylediği tek şey ise, koşmanın gençliğin çeşmesi olduğu.

Brady koşmaya 28 yaşındayken başlamış ve tam anlamıyla koşu sporuna bağlanmış. Koşunun enerjisine ve açık havada olmaya bayıldığını söylüyor. Koşmak, kendisini özgür hissettiriyor ve sonsuza dek koşabilecekmiş gibi hissediyor.

1972 senesinde, eşiyle ve 3 çocuğu ile beraber yaşıyor ve yarı zamanlı bir işte çalışıyormuş. Eşiyle beraber kısa koşular için yerel bir egzersiz kursuna yazılmış. Günlük alışkanlıklarına koşuyu ekledikten sonra önemli değişiklikler sezmiş. Öncelikle dayanıklılığında bir hayli artış olmuş. Gün sonunda kendisini yorgun hissetmemeye başlamış. Koşuya daha da ağırlık vererek düzenli olarak koşmaya başlamış. İlk 10K koşusunu 1978’de Knoxville’de gerçekleştirdikten sonra birçok koşuya katılmış. İlk büyük maratonunu L.A Maratonu’nda, 1990 senesinde 40 yaşındayken tamamlamış.

BENZER YAZILAR