TOPUK AĞRILARINDAN KURTULMANIN YOLU

Yeni araştırmalara göre bu sık rastlanılan rahatsızlığı 2 kat hızlı iyileştirmen mümkün.

heel-pain (1)

Eğer topuklarında keskin ağrılar hissediyorsan, plantar fasciitis’den muzdarip olabilirsiniz. Danimarka’da bulunan Aalborg University’den Dr. Michael Skovdal Rathleff’e göre koşucularda yaygın olarak rastlanabilen bir rahatsızlık.

Bu rahatsızlıktan tedavi etmek için ortak tavsiye ağrılı tendonu esnetmek ve ne tür ayakkabılar giydiğine dikkat etmekti.

Rathleff’a göre “Araştırmalar bu müdahelelerin bir dereceye kadar faydalı olduğunu gösteriyor. Fakat hastaların çoğunluğu ilk teşhisten sonra 2 sene boyunca acı yaşamaya devam etmekte. Biz de artık bu hikayenin ötesine geçip, daha efektif tedavi yöntemlerine yönelelim istedik.”

Rathleff güç antrenmanlarının buna cevap olabileceğini söylüyor.

Üstelik bir noktası da vardı: Araştırmada, yavaş ve ağırlıklı topuk kaldırma antrenmanları yapan kişilerin, sadece esnetme hareketleri yapanlara kıyasla daha fazla fazla rahatlama hissettikleri söyleniyor.

“Yüksek ağırlıklı topuk antrenmanlarının plantar fasciitis’i nasıl rahatlattığına dair hala verilmemiş çok sayıda cevap var. Fakat bu egzersizlerin kolajen üretimini artırabileceğini, Aşil Tendonu’nun ağırlık taşıma kabiliyetini yükseltebileceğini görebiliyoruz.”

BENZER YAZILAR