DOĞAL TANECİKLER

Minik tanecikli vücut peelinglerinin doğaya zarar verebildiğini biliyor muydun? Çevre dostu peelingler arasından cildine en uygununu seçmek için sayfayı çevir.

da

Minik taneciklerin, yüz ve vücut peelinglerindeki saltanatı uzun yıllar sürdü. Özellikle dermatologlar, mükemmel yuvarlak hatları olan bu ufacık plastik topları çok sevdi çünkü onlar, aşırı aşındırıcı kazıma veya soyma işlemi yerine yüzü ve boynu ölü hücrelerden nazikçe arındırıyordu.

Son dönemde yapılan araştırmalarsa, bu küçük boncukların kanalizasyonlarla deniz ve göllere döküldüğünü, hem su kaynaklarımızı kirlettiğini hem de deniz yaşamını olumsuz etkilediğini (deniz canlıları tarafından yemek zannediliyorlar) gösteriyor. Büyük firmalar, bunları aşamalı olarak azaltma kararı alırken, tamamen yasaklayan ülkelerin sayısı da giderek artıyor. Ama bu, ölü hücrelerinle yaşamaya mahkûm olduğun anlamına gelmiyor: Sürdürülebilir ve sentetik olmayan peelingler hem çevreye, hem de cildine nazik davranıyor. Senin için derlediğimiz doğal tanecikli peeling ya da scrub’lardan cildin için en iyi olanı seç.

BENZER YAZILAR