SPOR VE ALKOL TÜKETİMİ

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kendini egzersize adamış insanlardan bazıları aynı zamanda alkolik. Women’s Health, sıkılaşan ve şekillenen kadınların daha sonra kendini barlara atmasının şaşırtıcı sebeplerini araştırdı.

alcohol

Sağlıklı seviyede egzersiz, alkolün potansiyel zararını doğal yollarla yok ediyor. Yani dışarı çıkıp içmeye başladığında, egzersiz sonrası ödül niteliğinde (abartmadan) bir, iki duble içmekten zarar gelmiyor.

Haddinden fazla içmek beyinde hücre ölümüne sebep olabilir. Diğer yandan egzersiz, nerotrofin üretimini önemli ölçüde arttırdığı için yeni beyin hücreleri yapar. Egzersiz, beynin için iki ve üç kat nörondan oluşan süper gübre üretir ve bu beyninin bilişsel fonksiyonlarını daha iyi hâle getirir diyebiliriz.

Sakın günlük spor salonu ziyaretlerinin bara serbest geçiş hakkı kazandırdığını zannetme. Fit olmak, içki içmenin yan etkilerinden (karaciğer hastalıkları, diyabet, kimi kanser türleri gibi) korunduğunu hissettirebilir. Hatta asla alkoliğe dönüşmeyeceğini düşünebilirsin. Fakat hiç de öyle olmayabilir. Kolombiya Üniversitesi’nin yaptığı bir çalışmada, giderek daha fazla kadının alkolik olduğu bulunmuş. Özellikle kadınlar fazla içtiğinde çok ciddi fiziksel hasarlar görebiliyor.

BENZER YAZILAR