ANTRENMANLARINDA KAS KÜTLENİ ARTIRAMAMANIN 5 NEDENİ

kosmak 2

Ağır antrenman yapmak

Şimdiye kadar doğru beslenme ve egzersiz stratejileri üzerinde durduk; şimdi ise buralardan sağladığın faydaları sabote edip etmediğine bakma zamanı. Çoğu sporcu, 1 haftalık uzun ya da yoğun antrenmanlara, “Daha fazlası her zaman daha iyidir.” düşüncesiyle yaklaşırlar. Halbuki, kas kütlesi kazanmaya zorlanıyorsan, daha fazla antrenmandan ziyade daha verimli antrenmanlara ihtiyacın olduğunu bilmelisin.

İşin kardiyo kısmında, uzun ve durağan egzersizler yapmıyor olduğundan emin ol. Bu yöntem vücudundaki stres hormonunun düzenli bir şekilde artmasına yol açabilir ve kas kütlenin katabolize olmasına neden olabilir. Dahası, eğer halihazırda böyle bir antrenman uyguluyorsan, yüksek hacimli uzun antrenmanlar daha fit görünmene de yardımcı olmayacaktır.

Bir sprinter gibi düşünmeli ve zihniyetini değiştirmelisin. Daha kısa ama daha yoğun patlamalar, daha güçlü kaslara sahip olmak için en iyi yardımcın olacak. O yüzden, kardiyo antrenmanlarına daha fazla sprint ekleyebilirsin. Haftanın iki günü kardiyo yapmayı dene. Bu antrenmanlarında 5-6 set şeklinde 50-100 metrelik sprintler yap. Setler arasında en az 2 dakika dinlen. Hedefin “yanmayı hisset”ten ziyade, olabildiğince hızlı koşabilmek olsun.

Eğer kas kütlesi kazanmak birinci önceliğin ise ve hedefine ulaşmakta zorlanıyorsan, temel prensiplerine bir dön. Protein ve kalori alımını yükselt, yapıcı hormonlarını tetikle, yoğun ve verimli egzersizlere yönel ve yapıcı hormonlarını tetikleyecek sprintlerden faydalan.

 

BENZER YAZILAR