3- Semptomlar sadece egzersiz sırasında belirebilir.
Astım rahatsızlığı bulunan kişilerin birçoğu, semptomlara koşu ya da bisiklet sürme gibi egzersizler esnasında maruz kaldıklarını belirtiyor. Ancak astım semptomlarının yalnızca egzersiz yaparken meydana gelmesi de mümkün. Akciğerlerine hava taşıyan bronşlar, enerji sarfettiğin zamanlarda daralabilir ve çevresel kaslarda spazm oluşmasına neden olabilir. Bu problem genellikle soğuk havalarda açık alanda egzersiz yapılırken görülür. Çünkü hava, solunum yollarını soğutur ve kurumasına yol açar.
4- PMS etkileyebilir.
Şişkinlik, gerginlik ve astım atakları…Astım hastası çoğu kadın (yaklaşık olarak %40’ı) adet olmadan önce astım semptomlarının ağırlaştığını belirtiyor. Bilim insanları ise hala bu sorunun neden kaynaklandığını araştırıyorlar. İnanç ise estrojen seviyesindeki dalgalanmaların solunum yollarında fazladan inflamasyona yol açtığı yönünde.
5- Ağrı kesiciler atakları tetikleyebilir.
Astım hastalarının yaklaşık %10’u, aspirin ya da ibuprofen gibi ilaçların astım semptomlarını kötüleştirdiğini belirtiyor. Bu ilaçlar belirli bir enzimi bloke ederek bronşlardaki kasların büzüşmesine yol açıyorlar. Bu duyarlılığı önceden tahmin edebilmenin bir yolu ise bulunmuyor.