Board’unu Konuştur

4- DAĞLARA DOĞRU
İçgüdüsel olarak ayaklarınıza bakmak isteyeceğinizi söyleyen Breckenridge Resort eğitmeni Adam Kisiel, “Bunu yapmak yerine kaymak istediğiniz yöne doğru bakın” diyor. Başınızı çevirmek, ağırlık merkezinizin doğal yolla değişmesini sağlar ve bu sayede board’u doğru yöne doğru hareket ettirebilirsiniz. Ayrıca yokuş aşağı bakmak yerine dağlara bakmak da ayaklarınızı, dizlerinizi, kalçanızı ve omuzlarınızı daha iyi bir hizada tutarak dönüşlerinizi basitleştirir ve beklenmedik hız artışlarını engeller. Jackson Hole Mountain Resort’un antrenman koordinatörü Mikey Franco, “Bu basit değişiklikle büyük getiri elde edersiniz” diyor.

5- KOVBOY GİBİ DÖN 
Board üzerinde geliştirilmesi en zor şey postürünüzdür ve doğru duruş olmadan yağ gibi kayamazsınız. En uygun pozisyon için tıpkı kovboylar gibi dizlerinizi bükmeli ve bacaklarınızı açmalısınız. Kisiel, “Bacaklarınızı kilitlemek ya da belinizi bükmek, dengenin yanlış yerlere kaymasına neden olur” diyor. Bunu yapmak yerine dizlerinizi yumuşak ve vücudunuzu dik tutarak squat pozisyonunda durduğunuz gibi durmalısınız. Board’un dönüş hareketini kalçalarınızdan başlatmalısınız. Kisiel, “Yönlendirmeyi omuzlarınızla yaparsanız, gereğinden fazla yorulursunuz” diyor. Parmak uçlarınızın tarafıyla yapılan dönüşler direkt olarak tepeyi görmenize neden olurken, topuk tarafıyla yapılan dönüşler ise sizi dışa bakacak şekilde konumlandırır. Her iki durumda da tepeyi board’un yüksek ucuyla çıkmalı, topuklarınız ya da parmak uçlarınızla yarattığınız hafif ama sabit bir baskıyla dönüşü tamamlamalısınız.

6- KÖPRÜYÜ KUR
Akıcı bir şekilde kaymak için atmanız gereken son adım, parmak ucu dönüşlerini topuk dönüşleriyle birleştirmektir. Bir dönüşü tamamlar tamamlamaz, kademeli olarak diğer yöne doğru eğilmelisiniz. Board’un sizi takip etmesi için kalçanızı kullanın ve aşağı doğru ivmenin sizi dönüş yönünüze doğru çekmesini sağlayın. Buradaki başarı tamamen dengenizle ilgilidir. Ağırlık merkeziniz board’un soldan sağa merkezinde olmalı fakat dengeniz, eğimin inişine ve çıkışına göre değişmelidir. Dönüşleri birbirine bağlayan şey budur.

BENZER YAZILAR