BU METAL DAHA FAZLA YAĞ YAKMANI SAĞLAYABİLİR

Şaşırtıcı ama gerçek…

bakir element

California Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, bakır, zayıflatıcı özellikler taşıyor olabilir.

Çalışmada, karaciğerde bakır birikimine yol açan bir genetik mutasyona uğramış ( Wilson hastalığı adı verilen ve insanlarda da görülebilen bir durum) fareler incelendi. Elde edilen sonuçlara göre, karaciğerinde fazla miktarda bakır bulunan farelerin yağ oranlarının daha düşük olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, yağ dokularında daha az bakır bulunan farelerde daha fazla yağ birikimi olduğu sonucuna varıldı. Yani, vücutta daha fazla bakır bulunduğunda daha fazla yağ parçalanıyor ve parçalanan yağlar enerji için kullanılıyordu.

Peki bu durum nasıl meydana geliyor? Bakır, sen hiçbir şey yapmasan bile vücudunu yağ yakma modunda tutuyor. Gün içerisinde devamlı olarak, özellikle de dinlenme sürecindeyken, yağ yakmıyoruz. Fakat bakır, vücudun kendisini yağ yakma modundan çıkmasını önlüyor (İşte mükemmel bir buluş!).

Ayrıca, araştırmacılar, bakır eksikliğinin obezite ile ilişkilendirilebileceğini belirtiyor. Fakat her halükarda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğu ortada.

Bakır, vücutta doğal olarak üretilemiyor ve günde 700 mikrogram bakıra ihtiyaç duyuyoruz. En iyi bakır kaynakları ise yeşil yapraklı sebzeler, fasulyeler, mantar, çerezler, tohumlar, istiridye ve kabuklu deniz ürünleri.

Ayrıca, bu haberi duyar duymaz bakır takviyesine hücum etmemen gerek. Çünkü fazla bakır zehirleyici olabilir. Bakır almak için fazla yeşil yapraklı sebze tüketmeye de gerek yok. Beslenme düzenini sağlıklı hale getirdiğinde, bakır eksikliği gibi bir sorunun kalmayacak.

BENZER YAZILAR