Cadılar Bayramı nedir?

Hristiyan ülkelerde Ekim ayının sonunda kutlanan Cadılar Bayramı, Halloween olarak da biliniyor.

Cadılar Bayramı her yıl aynı şekilde ancak farklı kostümlerle kutlanıyor.  Bugün, 31 Ekim ve bugün tüm hristiyan dünyasında Cadılar Bayramı kutlanıyor. Gündemi meşgul eden ve son günlerin merak konusu olan  Cadılar Bayramı (Halloween) hakkındaki tüm ayrıntılar haberimizde.

Cadılar bayramı nedir? Haloween kutlaması nedir?

Cadılar Bayramı, her sene 31 Ekim’de kutlanan, Hristiyan bir altyapısı olmasına rağmen günümüzde seküler bir kutlama halini almış, karnaval havasında bir bayramdır. 

Cadılar Bayramı’nın sembolü, içi boşaltılmış gülen bir bal kabağıdır. Bal kabağının içi boşaltılıp üzeri gülen surat şeklinde oyularak boş kısmı mumla aydınlatma geleneği, hemen hemen tüm dünya tarafından bilinmektedir. Yakılan bu mum ile şeytani bir gölge oluşturulması amaçlanmaktadır.

Şaka mı şeker mi?

Cadılar Bayramında en çok tüketilen şekerleme, elma şekeridir. Çocuklar korkunç kostümler giyerek evlerinin bulunduğu bölgedeki hemen tüm kapıları gezerler ve ev sahiplerine “Şaka mı, şeker mi?” diye sorarlar. Ev sahibi “Şaka!” derse çeşitli komiklikler, korkutucu hareketler ve sesler çıkarırlar. Büyükler de çocuklara şekerleme ikram ederler veya bir miktar harçlık verirler. Bu uygulamanın kökeni geçmişte Britanya’da yoksulların evleri dolaşarak “ruh keki” toplaması geleneğine dayanır.

Hallowen, yani Cadılar Bayramı kutlamak isteyen yetişkinler 31 Ekim’e en yakın hafta sonunda kostüm baloları düzenlerler. Bu partilere katılan herkes; cadı, hayalet veya korku filmi karakterlerinin benzer kıyafetlerini giyerler.

 

BENZER YAZILAR