DAHA GÜÇLÜ EREKSİYON İÇİN FIRÇALA DİŞLERİ

Sizlere bilim dünyasının sırlarını açmaya devam ediyoruz…

dis-fircasi-ereksiyon

Her gün, hakem incelemesinden geçmiş ortalama 6.800 makale yayımlanıyor. Bu miktar sizi korkutmasın. Sizin için ufak işleri biz hallediyoruz. İşte makalelerden, araştırma enstitülerinden ve dünyanın dört bir yanından derlediğimiz bir sağlık demeti:

Daha güçlü ereksiyon için dişlerinizi fırçalayın

Dişlerinize iyi bakmanız, belden aşağınız için de fayda sağlıyor: Kronik periodontitis (Çoğunlukla plak oluşumundan kaynaklı olarak diş etlerinde meydana gelen enflamasyon) hastası erkeklerin, ereksiyon bozukluğu ihtimalinin 2 kat daha fazla olduğu belirtiliyor. Çin’de gerçekleştirilen bir meta-analizin sonuçları bu. Diş etlerinde meydana gelen enflamasyon, penis bölgesindeki damarlara zarar veriyor, ereksiyon için ihtiyaç duyulan kan akışını kısıtlıyor.

Yeni yıl yeni kararlar

Yeni yıla başlarken elbette aklınızda bazı kararlar almışsınızdır. Bu yılın geride bıraktığımız yıl gibi olmaması için kendinize verdiğiniz bazı sözler olabilir. Hayatınızdaki işleri yoluna koymak için dönüm noktası mı arıyorsunuz? Dönüm noktasını her pazartesine yaymaya ne dersiniz? Her pazartesi, hayatınızı tazelemek adına yeni kararlar alın. Sigarayı bırakmak mı istiyorsunuz? Bu kararı pazartesi günü uygulamaya koyun.

Kansere karşı ikili mücadele

İsviçreli araştırmacılar, kanserli hücrelerin öldürülmesi için iki yaygın ilacın kombinasyonunun çare olabileceğini söylüyorlar. Bilim insanlarının keşfine göre, diyabet için kullanılan Metformin ile tansiyon ilacı sirosingopin, sağlıklı hücrelere dokunmadan kanserli hücreleri temizliyordu. Klinik kanser tedavilerinde bu yöntemin rolünün belirlenebilmesi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtelim.

 

Migren tedavisinde yeni gelişmeler

Botoksun tek işlevi kırışıklıkları yok etmesi değil: Journal of Headache and Pain’de yer alan bir çalışmada, botoksun migreni dindirebileceği belirtiliyor. Çalışmada, baş ağrısı ilaçlarına aşırı yüklenen migren hastalarının %62’si ile önleyici ilaç kullananların %49’unun, 1 yıllık botoks tedavisinin ardından terapileri bıraktıkları belirtiliyor.

 

BENZER YAZILAR