DİŞETLERİNE BOTOKS MUCİZESİ!

Sadece dişlerinizin değil, dişetinizin de nasıl göründüğü önemli! Botoks mucizesi, pembe estetikle, güzel bir gülüşün önemli unsurlarından olan dişetlerinin güzel görünmesi konusunda da harikalar yaratıyor.

Diş Hekimi Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, dişetlerine botoks ile uygulanan pembe estetik hakkında merak edilenleri anlatıyor.

Pembe estetik nedir?
Diş etlerinin sağlığı, rengi ve seviyesi diş estetiğini tamamlar. Estetik bir gülümseme yalnız beyaz, muntazam dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkündür. Yapılan estetik dişeti uygulamaları da pembe estetik olarak tanımlanır.

Ağrısız sızısız pembe estetik
Pembe estetik adını verilen bölgede en çok karşılaşılan sorun, gereğinden fazla görünen dişetleri ya da asimetrik dişeti seviyeleridir. Elbette bu durumu düzeltmeden estetik bir diş hekimliği uygulamasından bahsetmek imkânsızdır. Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan ve “Gingivoplasti” adı verilen küçük bir operasyon ile bu tip fazla görünen ya da asimetrik seviyedeki dişetlerini düzeltmek mümkündür. Hastaya yapılacak lokal anestezi ile hasta hiçbir şey hissetmeden lazerle fazlalık olan bölge çıkarılır. Eğer gerekiyorsa ardından uygulanacak Laminate Porselen ya da metal desteksiz Zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebilir.

Botoks uygulaması nasıl kullanılıyor?
Yapılan cerrahi uygulamaya rağmen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa burun deliğinin altındaki iki noktaya “botoks” uygulaması yapılabilir. Böylece ifade değişikliği olmaksızın üst dudak bir miktar düşer ve diş etleri görünmez. Burada önemli olan, yüz kaslarını çok iyi bilmek ve doğru noktalara uygulama yapmaktır.

Dişeti çekilmeleri, sebepleri ve tedavisi:

Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretir. Bakteri plağı denilen bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve dişeti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün çökelmesi sonucu diş taşlarını oluşturur. Ayrıca bakteri plağının içinde üreyen mikroorganizmalar şekerli gıdaları parçalayarak asit ürettir. Bu durum dişeti çekilmelerine, diş çürüklerine sebep olur. Sağlıklı diş eti ise açık pembe renkte olur, dişe ve kemiğe sıkıca yapışmıştır ve portakal kabuğuna benzer parlak ama pütürlü bir görünüme sahiptir.

BENZER YAZILAR