Amerika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Afrika’ya kadar geniş bir iklim yelpazesine sahip olan ‘ViaSea Akvaryum’da; Amazon Nehri’nin 3 metrelik boyuyla en büyük balığı ‘Arapaima’dan, Akdeniz’in nesli tükenmekte olan ‘Orfoz’a, dünyanın en büyük tatlı su balığı olan Kuzey Avrupa ‘Mersin Balığı’ndan Güney Asya’nın dev vatozlarına kadar birçok canlı türünü görmek mümkün…
5 milyon 210 bin litrelik su kapasitesi ve her canlı türü için kendi doğasına uygun olarak tasarlanmış tematik doğal yaşam alanlarıyla ilklere imza atan ‘ViaSea Akvaryum’, Türkiye’de daha önce hiç görülmeyen birçok canlı türünü bünyesinde barındırıyor.
88 metrelik su altı tüneliyle İstanbul’un en uzun su altı akvaryum tüneline sahip olan ‘ViaSea Akvaryum’ Türkiye’de daha önce görülmeyen endemik türlere de ev sahipliği yapıyor.
Kuzey Amerika’nın soğuk sularından Türkiye’ye ilk defa getirilen Wolf Eel (Kurt Yılan Balığı) görünüşüyle olduğu kadar, beslenme tarzıyla da dikkat çekiyor. Başta deniz kestaneleri olmak üzere kabuklu deniz canlılarını avlamasıyla ünlü Wolf Eel balığı, 2.5 metreye kadar uzanan kuyruğu ve kurt şeklindeki vücut yapısıyla ilgi çekiyor.
Türler için özel hazırlanmış konseptleriyle de dikkat çeken ‘ViaSea Akvaryum’, dünyanın ilk ‘iklim temalı’ akvaryumu olma özelliğine sahip. Soğuk, ılıman ve tropik kuşaklardan oluşan iklim temalarıyla birçok türü bir arada görme imkanı sunan ‘ViaSea Akvaryum’; özel workshop salonlarıyla da meraklılarına deneyim ve eğitim fırsatları sunuyor.
Bünyesinde Türkiye’nin en büyük akvaryum rehabilitasyon merkezini barıdıran ‘ViaSea Akvaryum’, doğada zarar görmüş tüm su altı canlı türlerini güvenilir şekilde rehabilite ederek kendi dünyalarına dönmelerini sağlıyor.
Su altı dünyasını öğrenmek ve büyüsüne dahil olmak isteyen 7’den 70’e herkese hitap eden ‘ViaSea Akvaryum’, birbirinden farklı deneyim ve uygulamalarıyla da dikkat çekiyor.
ViaSea; ziyaretçilerine balık beslemeden akvaryumun yönetildiği teknik kısmı keşfetmeye kadar farklı birçok deneyimi yaşama fırsatı sunuyor.