3 – Hep Aynı Pozisyonda Duruyorsunuz
Hareketi değil de çalışmanızı zorlaştırmak istiyorsanız, yapmanız gereken şey duruşunuzu değiştirmek. Ayaklarınızın zemindeki konumunu değiştirmek, dengenizi korumak adına daha fazla kasınızı devreye sokar. Bu da hareket kabiliyetinizi geliştirir. Ayrıca bu kasları çalıştırmak merkez bölgenizi kuvvetlendirerek daha yüksek ağırlıkların altına girebilmenizi sağlar.
Ne Yapmalı? Sol ayağınızı sağ ayağınızın önüne getirerek ayaklarınızı çapraz tutun. Ardından sağ ayağınızı sol ayağınıza birkaç cm daha yaklaştırın. Bacaklarınız vücudunuzun altında açık değil, vücudunuzla bir bütün halinde, paralel olsun.
4 – Salona Girer Girmez Ağırlıklara Koşuyorsunuz
Antrenör Tony Gentilcore’a göre ısınmak gerçekten önemli. Çünkü sizi antrenmana hazırlıyor. Ayrıca hareket açıklığınızı artırır, eklem dengenizi geliştirir, sakatlık riskini azaltır ve beyninizle kaslarınız arasındaki etkileşimi yükseltir. Antrenmanlarınızın başına iki hafta boyunca ısınma ekleyin ve ısınmanın ne kadar büyük fark yarattığını anlayın. Kendinizi antrenmanın en önemli parçasından mahrum bıraktığınızı görmüş olacaksınız.
Ne Yapmalı? BootCamp Türkiye Koordinatörü Hakan Demiray’ı dinleyerek nasıl ısınacağınızı öğrenin: http://www.healtyhype.com/antrenman-oncesi-nasil-isinmali
5 – Sırtınıza Yeterince Önem Vermiyorsunuz
Ağırlıkların olduğu bölümde sizi en çok rahat ettirecek şeylerden biri de, hareketin ritmine kendinizi kaptırmak ve hareketin ince duruş detaylarına dikkat etmektir. Merkez bölgenizi güçlendirmeyi ihmal etmeyin. Omurganızın doğal duruşunun bozulmamasını ve ciddi sırt sakatlıklarından korunmanızı sağlar. Elinizde ağırlık olduğu zaman sizi dengeleyen bölgeniz sırttır. Onun şeklini bozmamaya ve esnetmemeye çalışın.
Ne Yapmalı? Karnınıza yumruk yiyecekmiş gibi nefesinizi verin ve buradaki kasları sıkın. Tüm hareket boyunca bu duruşu bozmayın. Her tekrardan önce ise derin bir nefes alın.