Bitter Çikolata: Diyet ürün raflarında çeşit çeşit diyet çikolata alternatifleri var. Dikkat etmen gereken, diyabetik ve light çikolatayı birbirine karıştırmamak. Şekersiz, stevia ile tatlandırılmış çikolatalar da lezzetiyle damağımızda taht kuruyor. Hatta paketin üzerinde antioksidanlardan zengin, trans yağ içermez gibi ibareler de görüyorsan, hem bununla keyif yapabilir, hem de sağlığına katkıda bulunabilirsin. Önerim tabii ki bitter çikolata. Ama porsiyon kontrolünü unutma ve 30-35 gramlık paketlerden daha büyüklerini tercih etme. Sürülebilir çikolata ve fıstık ezmelerinin de kahvaltı için light alternatifleri bulunuyor.
Tahıl Barlar: Hem lezzeti, hem de sağlığına ve formuna katkısı ile alışveriş sepetine ilk atman gerekenlerden. İster ara öğün yap, ister gecikmiş bir kahvaltıya pratik bir çözüm olarak tüket. Yanına yağsız süt çok yakışıyor. Hatta beraber, seni çok daha uzun süre tok tutuyorlar. Paketin üzerinde, meyvelerle tatlandırıldığına dair not olmasına dikkat et. Bu ürünler posadan oldukça zengin olduğundan, sindirim sistemine de katkıda bulunuyor. Önerim, bir paketin en fazla 150-180 kalori arasında olması ve içindeki yağın beş, altı gramdan fazla olmaması.
Reçel: Reçelden vazgeçemiyorsan, içindeki şekerden vazgeç. Şeker ilavesiz reçel, marmelat veya meyve püresi alternatifleri bir harika.
Tam Tahıllı Lavaş: Ekmeğe alternatif olarak mutlaka almalısın. Ancak bir tanesi için iki dilim ekmek ve bir tatlı kaşığı yağdan vazgeçmen gerekiyor. Lavaşla kahvaltılarda kendine pizza alternatifi bile yaratabilirsin.