Formda Kalmak İçin Doğru Nefes Alma Teknikleri

1- Esneme 

Her antrenmanda olduğu gibi, ilk başta ısınmanız gerekecek. Bunu yolculuk öncesi bavulunuzu hazırlamak gibi düşünebilirsiniz.

Kaburga bölgenizdeki kasları çalıştırmak için, ayakta dururken bir kolunuzu havaya kaldırın ve başınızın arkasına koyun; bisepsleriniz kulağınızın üzerini kapatsın. Kaldırdığınız kolunuzun diğer tarafına eğilerek nefes alın ve sonra diğer taraf için tekrarlayın. Her bir kol için 3-4 defa tekrarlayın.

2- Verdiğiniz Nefese Odaklanın 

Söz konusu nefes olduğunda, muhtemelen sadece ”nefes alma” kısmına odaklanacaksınız. Ancak işin en önemli kısmı nefesin nasıl verildiği ile ilgilidir. Sıradan bir nefes vermede, ciğerlerinizdeki havanın %70’lik bir kısmı dışarıya salınır. Bu da, bir sonra alınan nefesin kapasitesini ve dolayısıyla da kalitesini düşürür. Mümkün olduğu kadar fazla nefes vermeye çalışmalısınız.

Egzersizde tüm göğsünüzü ve karnınızı boşaltıyormuş gibi uzunca nefes verin. Karnınızın boşaldığını hissettiğinizde durmayın ve bir adım daha ötesine geçin. Hatta parmaklarınızla karın boşluğunuza bile bastırabilirsiniz. 5 normal nefes alın ve sadece nefes vermeye odaklanın.

3- Oksijeni ”Yudumlayın”

Ciğerlerinizi temizledikten sonra, sıra nefes almaya geliyor.

Oturun ve kendinizi rahat hissedin. Derin nefes alın ve nefes vermeden, sanki havayı yudumluyormuş gibi ağzınızı açarak nefes almaya devam edin. Her yudumdan sonra omuzlarınızı rahatlatın ve patlayacakmış gibi hissedene kadar buna devam edin. Sonunda nefes vermek zorunda hissedeceksiniz. 10 tekrar yapmayı hedefleyin.

4- Mumları Söndürün 

Yogada ateş nefesi olarak bilinen hareket ile sadece burundan nefes alıp vererek nefesinizi tamamen boşaltın ve burnunuzu temizler gibi aniden tüm nefesinizi verin. Bu nefes alışverişini 20-40 defa durmadan tekrarlamalı ve karnınızın çalıştığını hissetmelisiniz. Her gün, nefes sayısına en az 2 adet daha eklemelisiniz. Hedefiniz ise 100’e ulaşmak olmalı.

 

BENZER YAZILAR