Hamile Koşucular Nasıl Yakıt Almalı?

3- Yakıtınızı Optimize Edin

Hamile bir koşucunun diyeti, hamile olmayan bir koşucunun diyetinden çok farklı görünmemeli: Tabaklarınızı sebzeler, meyveler, yağsız protein (tavuk, balık, fasulye ve baklagiller), kompleks karbonhidratlar (kepekli tahıllar) ve sağlıklı yağlar (avokado, zeytinyağı) ile doldurun. Bir koşu ya da yarıştan sonra –tabii ki bunları doktorunuzun kontrolüyle yapmalısınız- tehlikelere dikkat edin. Yanlış beslenerek, kendinizin de bebeğinizin de sağlığını tehlikeye atmayın.

Sağlıksız bir şekilde kilo verme, stres ve kansızlık gibi durumlar sizde görülüyorsa; yakıtınızı tekrar gözden geçirin.

4- Proteinin Üzerine Yoğunlaşın

Hamile kadınlar, hamile olmayanlara nazaran yüzde 40 daha fazla proteine ihtiyaç duymaktadır. Dayanıklılık atletlerinin de ortalama popülasyondan daha fazla proteine ​​ihtiyacı vardır. Hamile koşucular, vücut ağırlığının kilogramı başına en az 0,5 gram protein almayı hedeflemelidirler.

Siz de kas onarımını ve restorasyonunu desteklediği bilinen çoğu yemekten 30 gr daha protein almayı hedefleyebilirsiniz. Örneğin, salatanıza ya da sandviçinize ekstra olarak birkaç dilim daha fırınlanmış tavuk ekleyebilir, yemeklerde su yerine ayran içebilir; sabah kahvaltılarınızı da yoğurtla ve fazla yağlı olmamak koşuluyla dilediğiniz şekildeki yumurtayla yapabilirsiniz.

5- Yakıtınızı Zamanlayın

Landford’a göre hamile kadınların yapabileceği en önemli şeylerden biri sık yemek. Çünkü kendisi kan şekerinin, hamileliğin ikinci ve üçüncü aylarında hızla düşebileceğini belirtiyor.

Ayrıca Landford, karbonhidrat ağırlıklı ve içerisinde protein de barındıran atıştırmalıkları tercih etmeniz gerektiğini ve bunları elinizin altında bulundurmanızı söylüyor. Bizim önerimiz de seçiminizi taze meyvelerle badem yemeniz ya da şekeri 10 gr’ın altında tutarak tam tahıllı gevrekleri & barları denemeniz yönünde.

Ayrıca koştuktan sonra, 20 veya 30 gr protein almanız gerekli!

 

BENZER YAZILAR