Hastalanmayan domuz geliştirildi

Yapılan deneyler ile hayvanların genetiği değiştirilerek hastalıksız bir ırk geliştirilmeye çalışılıyor.

Hayvanların DNA’ları üzerinde deneyler uzun süredir yapılıyordu ve çoğu çevrede bunun ne denli ahlaki olduğu tartışılıyordu. Gerçekleştirilen yeni araştırmalar ile hayvanların daha fazla etli olmasını sağlayacak gen değişimi yöntemleri bulundu.

Hayvan hakları savunucularının tüm karşı çıkışına rağmen, gen değişimleri ile hayvanların yiyecek sektöründe daha ucuz fiyatlı daha kârlı olması amaçlanmakta.

theguardian’ın haberine göre; Edinburgh Üniversitesi‘nin yaptığı çalışmalarda domuzların nefes darlığı çekerek ölümüne yol açan “Domuz Üreme ve Solunum Sendromu” geni DNA’dan çıkarıldı ve sağlıklı domuz döllerine ulaşıldı.

Domuz ölümlerine neden olan bu genin ortadan kaldırılması ve hastalığın yok edilmesiyle birlikte daha sağlıklı bir ırk ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Bunun insan sağlığı üzerinde ne denli etkisi olacağı ise henüz bilinmiyor.

GDO (Genetiği değiştirilmiş organizma) ile kanser ilişkisinin kanıtlanmasının ardından, domuz eti tüketen ülkelerin bu domuzlara ne denli talepte bulunacağı bilinmiyor. Bilinen şu ki, bir hastalık yok edildiği zaman başka bir hastalık da mutlaka ardından geliyor. Bilim şimdilik temkinli.

BENZER YAZILAR