2- Kalp hızına dikkat et
Bu mesele biraz meşakkatli olabilir: Sporcu sütyeninin altından kullanacağın fitness trackerlara ya da kalp atış hızı monitörlerine ihtiyacın olacak. Ancak kalp hızını gözlemlemen, antrenmanlarının yoğunluğunu ayarlaman ve daha fazla kalori yakabilmen açısından sana fazlasıyla yardımcı olacak. İnterval antrenman (şöyle düşün: maksimum kalp ritminin %80-%90 arası ile %50-%70 arası arasında değişim yapman) yapmak, metabolizmanı tetikleyebilir ve egzersiz sonrası oksijen tüketimini artırarak dinlenme sürecinde daha fazla kalori yakmanı sağlayabilir. Eğer kardiyo antrenmanlarında hafif, orta seviyeli ve hızlı alternatifler uyguluyorsan, daha fazla kalori yakacağından emin olabilirsin. (Not: 30 yaşındaki normal bir kadının maksimum kalp hızı, dakikada 179 atıştır.)
3- Antrenman sonrası meselesi
Antrenman sonrasında kendini nasıl hissettiğin meselesi, antrenmanda verimli bir şekilde kalori yakıp yakmadığını anlayabilme konusunda oldukça önemli. Eğer bisikletin üzerinde aşırı terlediysen, fakat antrenmanın ardından kaslarında bir yorgunluk hissetmiyorsan, yeterince çalışmamışsın demektir. Antrenmanda istediğin miktarda kalori yakmış olabilmek için, antrenmanın ardından kaslarının gerçekten yorulmuş olduğunu hissetmen gerek.
4- Rutinini değiştir
Metabolizmanı ateşlemenin ve daha fazla kalori yakmanın en iyi yolunu mu arıyorsun? O halde şöyle diyelim: Programın asla durağan olmasın. Kendini her daim zorlaman gerekiyor. Haftalar boyunca aynı antrenmanı aynı şekilde uygulaman, sana fazla bir şey katmayacaktır. Her hafta kendini daha fazla zorlamaya çalış. Metabolizman tembelleşmeyecek ve ilerledikçe daha verimli kalori yaktığını hissedeceksin.