Her ne kadar araştırmada antrenmanların yoğunluğu göz önünde bulundurulmamış olsa da, Texas Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmanın yürütücüsü olan kardiyolog Ambarish Pandey, 30 dakikalık interval çalışmanın kalp sağlığını korumak açısından düşük yoğunluklu bir 30 dakikalık antrenmana göre daha yararlı olabileceği görüşünde.
Peki yüksek efor ile düşük eforu birleştiren interval çalışmayı bu denli avantajlı kılan nedir? Bunun nedeni, interval antrenmanın kalp ritmini kısa zaman dilimlerinde yükseltmesi ve devamlı olarak eski seviyesine düşürmesi. “Yükselt-alçalt” formatı ise kalp sağlığına oldukça faydalı oluyor ve kalbi güçlendiriyor. Kalp atışını sabit tutmaktansa, kalp kaslarını daha fazla çalışmaya zorluyor.
Gün sonunda kalp yetmezliği riskinin azaltılması için ise güçlü bir kalp en önemli faktörler arasında yer alıyor. Men’s Health kardiyoloji danışmanı Prediman Krishan Shah, kalpteki kasların tüm vücuda yeterli miktarda kan pompalayamayacak kadar zayıflamasının kalp yetmezliğine yol açabileceğinin altını çiziyor.