KIRIŞIKSIZ KIYAFETLER İÇİN 4 ADIM

utuÜtü yapmak Kung Fu gibidir. Öğrenmek hiç bitmez.

Mezuniyet balonuzdan beri takımlarınızı kendiniz ütülüyorsunuz fakat detaylara olan dikkatiniz de o zamandan beri düşüşte. Sizi suçlamıyoruz. Bugünlerde mezuniyet kıyafetinizden daha fazlasıyla uğraşıyorsunuz. Fakat bu “bir hışımla ütülemiş” görüntüsünden fazlasını hak ettiğinizi gösteriyor. Ütü meziyetlerinizi geliştirmek için 4 önerimize göz atın:

1) Hazırlık yapın

Ütü zamanından kurtulmak için öncelikle hazırlık yapmanız önemli. Ütünüzün distile suyla dolu olduğundan emin olun, tercihen bir önceki geceden itibaren. Acele etmeniz gerekirken son kontrol etmek isteyeceğiniz şey ütünüzdeki su seviyesi olacaktır. Özellikle meşgul, hareketli haftalarda el atında distile suyunuzu hazır tutun. Basmadan önce tişörtünüzü nemlendirmek büyük fark yaratabilir.

2) Yakalarda dikkatli olun

Kolalanmış, ekstra bir efor gösterilmiş bir ütü görüntüsü vermemek için yakaları her zaman arkasından ütüleyin, asla önden değil. İyi bir ütü kırışık ve buruşukluklardan kurtulmak demektir, kıyafetlerin canına okumak değil. Ayrıca yaka uçlarını ütülemek aşındıracağı için bundan da kaçının.

3) Omuz ve kolları önemseyin

Kollarınızın ceketin altında görünmüyor olması onu atlayabileceğiniz anlamına gelmez. Birkaç fazla dakika ayırmak sizi ütülü ceketlere takılmak zorunda kalmaktan kurtarabilir. Yapılacak şey kolay: Omuzları ütünün köşelerine denk getirin. Kol düğmelerini çıkartın ve manşetleri yayın. Kolları düzeltin, kırıkşıkları düzleyin ve ütüyü iki taraf için de yavaşça kaydırın.

4) Bitirin gitsin

Gömleğinizin ön tarafı en belirgin olan yerdir. Yakalardan sonra ekstra kırışıklıkları gidermek için sona bırakın. Gömleğin sol tarafından ütü masasının üstüne doğru yatırın. Önce sırta sonra sağ tarafa doğru ütüyü kaydırın. Kumaşı ütü masasından yavaşça kaydırın.

Bitirdikten sonra bir süreliğine gömleği askıya asın. Düğmeleyin ve artık giymeye hazır. İşe giderken üstünüze kahve dökmemeye bakın.

 

BENZER YAZILAR