Daha uzağa, daha hızlı, daha iyi. Size verdiğimiz tüyolarla koşarken bütün bunları gerçekleştirmeniz artık hayal değil. Siz de verdiğimiz teknikleri kullanarak daha iyi bir koşucu olabilirsiniz.
DİK DURUN
Yorgunluk ve güçsüz merkez kasları birçok erkeğin omuzlarını, adımını yere attığı anda aşağı düşürür. Bu da boş yere enerji harcamalarına neden olur. Koşarken omzunuzun arkasına kablolar bağlı olduğunu ve sizi çektiğini düşünün. Buna konsantre olarak koşarsanız, yeni tekniğinizle daha az yorulduğunuzu fark edeceksiniz. Önemli olan merkez kaslarınızı doğru kullanabilmeniz.
RAHATLAYIN
Kollar, omuzlar ve boyundaki gerilmeler koşu etkinliğinizi azaltır. Kollarınızı ve parmaklarınızı serbest bırakmalısınız. Koşarken ellerinizi açık tutun ve kafanızı hafif sallayın.
DOĞRU NEFES ALIN
Nefes alıp verişiniz ritmik ve derin olmalı. Nefes alışverişinizi göğsünüzle değil, diyaframınızla yaptığınızı hissetmelisiniz. Hızlandığınız zamanlarda daha derin nefes almaya çalışın.
AYAĞINIZIN ORTASINI KULLANIN
Yere ilk topuğun değmesi, fren yapmak gibi bir şey. Bu hatanın sebebi genelde adımın gereğinden fazla ileri atılmış olmasıdır. Ayrıca bu hataya düşüldüğünde kaslarınız hareket için değil de denge için çaba harcamak zorunda kalır. Daha kısa adımlar atın. Başta bu alışkanlığınızı değiştirmek biraz zor gelebilir ancak bunu başardığınızda koşunuzdaki gelişiminizi çok rahat fark edeceksiniz.
YUMUŞAK KOŞUN
Ayaklarınız yere değdiğinde ne kadar çok ses çıkıyorsa, koşunuzun etkinliği de o kadar az demektir. Daha sessiz koşmaya çalışın. Bunu yapmaya çalışırken fark etmeden daha kısa ve hızlı adımlar attığınızı ve yere ilk ayak tabanınızın ortasının değdiğini fark edeceksiniz.
SİMETRİ KONTROLÜ
Koşu bandında koşarken kendinizi aynadan takip edin. Eğer bir kolunuz diğerine göre daha kırıksa ya da daha fazla öne geriye doğru sallanıyorsa, kas-iskelet sisteminde (muskuloskeletal) bir dengesizlik var demektir. Bu durumda zayıf tarafınızı güç ve esneklik egzersizleriyle ayrı olarak çalıştırmalısınız.