KULAK TEMİZLEMENİN EN İYİ YOLU

Kulak çöpü kullanmak tehlikelidir ve işleri daha da kötüye götürebilir. Kulak temizliği için kulak çöpü yerine bu yöntemi kullanın.

kulak-temizleme

Kulak kiri, vücut tarafından doğal olarak üretilir. Çoğunlukla da ne aklınıza gelir ne de görüş alanınıza girer. Ta ki kulak çöpünü alıp kulağınıza sokana kadar.

Kulak kirinden kurtulmak isteyebilirsiniz. Fakat Dr. Ana Kim, yapmanız gereken en son şeyin kulak çöpü kullanmak olduğunu söylüyor.

Neden mi?

Kulak kiri,  yağ bezleri tarafından cildi nemlendirmek adına üretilen serumen ve ölü deri hücrelerinden oluşan bir kombinasyon.

Maria Suurna, “Siz ister inanın ister inanmayın, kulaklarınız, kulak kirini kulak kanalından kendi başına atabilecek ve kulağı kendi başına temizleyebilecek şekilde dizayn edilmişlerdir.” diyor.

 

Kulağınıza kulak çöpü soktuğunuzda ise, vücudunuzun doğal arınma sürecine müdahale ediyorsunuz ve aslına bakarsanız kulağınızda daha fazla kir üretilmesine neden oluyorsunuz. Dahası, kulak temizlemek için kullandığınız bu yöntem, zaman içerisinde kirlerin içeriye itilerek kulak kanalının tıkanmasına da yol açabiliyor.

Bu sebeple de kendi geliştirdiğiniz alternatif yöntemleri kullanmanız gerekiyor.

Alternatif yöntemlerden sakın kulağınıza sivri materyaller sokmanız gerektiğini anlamayın.

Bazıları şırınga yardımı ile su sıkarak da temizlemeye çalışıyor; onu da yapmayın.

Bu işi mum yardımıyla da yapmaya çalışanlar var. Sakın! Kulak zarını bile yakabilirsiniz!

 

Kulak nasıl temizlenir?

Dr. Kim’in kulak temizlemek için sunduğu alternatif bir yöntem var: Duşa girmeden 10 dakika önce kulağınıza 1 ya da 2 damla hidrojen peroksit damlatın. Duş esnasında kulağınız kendiliğinden temizlenecektir. Bunu ayda 1 kere yapın.

 

Bazı durumlarda, cildin kuru olması da kulak kanallarında ekstra kulak kiri birikmesine neden olabilir. Eğer sorunun cilt kuruluğu olduğundan şüpheleniyorsanız, Kim, kulağınıza bir damla mineral yağı damlatarak kulağınızı nemlendirebileceğinizi söylüyor. Ona göre bunun cildinize losyon sürmenizden hiçbir farkı yok.

Fakat eğer kulak zarınız delikse ya da daha önce kulağınızdan operasyon geçirdiyseniz, her iki yöntemden de uzak durmanız şart.

İç kulağa hidrojen peroksit ya da mineral yağı uygulamak, enfeksiyona ya da sersemliğe neden olabilir. Bunun yerine, kulak kanalının dış yüzeyini pamuk ile temizleyebilirsiniz.

Ne zaman doktora gitmelisiniz?

Eğer kulakları doğal olarak fazla kirlenen erkeklerden birisi de sizseniz, uzman bir doktora başvurarak her 6 ayda ya da yılda 1 defa kulağınızı temizletebilirsiniz.

 

BENZER YAZILAR