Kulak çöpü kullanmak tehlikelidir ve işleri daha da kötüye götürebilir. Kulak temizliği için kulak çöpü yerine bu yöntemi kullanın.
Bu sebeple de kendi geliştirdiğiniz alternatif yöntemleri kullanmanız gerekiyor.
Alternatif yöntemlerden sakın kulağınıza sivri materyaller sokmanız gerektiğini anlamayın.
Bazıları şırınga yardımı ile su sıkarak da temizlemeye çalışıyor; onu da yapmayın.
Bu işi mum yardımıyla da yapmaya çalışanlar var. Sakın! Kulak zarını bile yakabilirsiniz!
Kulak nasıl temizlenir?
Dr. Kim’in kulak temizlemek için sunduğu alternatif bir yöntem var: Duşa girmeden 10 dakika önce kulağınıza 1 ya da 2 damla hidrojen peroksit damlatın. Duş esnasında kulağınız kendiliğinden temizlenecektir. Bunu ayda 1 kere yapın.
Bazı durumlarda, cildin kuru olması da kulak kanallarında ekstra kulak kiri birikmesine neden olabilir. Eğer sorunun cilt kuruluğu olduğundan şüpheleniyorsanız, Kim, kulağınıza bir damla mineral yağı damlatarak kulağınızı nemlendirebileceğinizi söylüyor. Ona göre bunun cildinize losyon sürmenizden hiçbir farkı yok.
Sometimes, having dry skin in your ear canals can cause extra wax buildup, says Kim. If you think this could be the case, put a drop of mineral oil in your ears daily to help moisturize them, says Kim.
Fakat eğer kulak zarınız delikse ya da daha önce kulağınızdan operasyon geçirdiyseniz, her iki yöntemden de uzak durmanız şart.
İç kulağa hidrojen peroksit ya da mineral yağı uygulamak, enfeksiyona ya da sersemliğe neden olabilir. Bunun yerine, kulak kanalının dış yüzeyini pamuk ile temizleyebilirsiniz.
Ne zaman doktora gitmelisiniz?
Eğer kulakları doğal olarak fazla kirlenen erkeklerden birisi de sizseniz, uzman bir doktora başvurarak her 6 ayda ya da yılda 1 defa kulağınızı temizletebilirsiniz.