MANİKÜRSÜZ ELLER

Artık maniküre gitmene gerek yok. Bulaşık yıkadığında ojelerim soyuldu derdin de kalmadı… Protez Tırnak uygulaması ile ilgili her şey yazımızda!

Tarihin ilk uygarlıklarında dahi tırnak bakımı ve renklendirmesi bir statü belirtisiyken ve yalnızca toplumun alt kademelerinde yaşayan kadınlar soluk tırnaklarla geziyorken, 21’inci yüzyılda bakımsız tırnaklarla uğraşmak sana da anlamsız gelmiyor mu? Kırılıp, soyulan ya da kemirmeyi alışkanlık haline getirdiğin tırnakların “Protez Tırnak” yöntemi ile huzura kavuşuyor. Türkiye’nin ilk yüzde 100 steril salonu ProNail’in Protez Tırnak Uzmanı Ferda Tomak, uygulamayla ilgili sırlarını bizlerle paylaştı.

Protez tırnak deyince

“Protez tırnak da ne?” sorusunu sorduğunu duyar gibi oluyorum. Protez tırnak, beş yaşındaki çocuğuyla televizyon karşısına oturup tırnaklarını yiyen, kalitesiz aseton kullandığı için tırnaklarını sağlığından etmiş ya da ne kadar isterse istesin tırnaklarını bir türlü dilediği uzunluğa ulaştıramayan kadınların hayatını kolaylaştıracak bir yöntem. Temeli 1950’li yıllara dayanıyor. Amerika’da her yedi kadından üçü, Avrupa’da ise her sekiz kadından ikisi düzenli olarak protez tırnak kullanıyor. Eğitimli tırnak teknisyenleri ile ülkemizde de birçok kadının başarılı sonuçlar aldığını ve bu sayının daha da artacağını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Nasıl uygulanır?
Önce protez tırnağın takma tırnakla karıştırılmaması gerektiğini hatırlatalım. Fiziksel özellik bakımından kendi tırnağına oranla yaklaşık 80 kat daha dayanıklı olan sentetik yapıdaki tırnak, takma tırnak gibi tırnağın dibine değil ucuna takılıyor. Böylece tırnağın hava alması ve beslenmesi önlenmemiş oluyor. Akrilik ve jel yöntem olmak üzere ikiye ayrılan uygulama kimyasal içerik, görünüm ve kullanım açısından aynı olmakla beraber, aradaki tek fark akrilik yöntemin kendi kendine, jelin ise UVA cihazında kuruma özelliğine sahip olması.Uygulama sonrasında manikür bile gerektirmeyecek el ve ayaklara sahip olacağın seanslar bir-bir buçuk saat sürüyor. Önce tırnakların asetonsuz oje temizleyicisiyle iyice temizleniyor. Tırnak etlerin ve tırnak yüzeyin dikkatlice elektrikli törpüyle düzeltiliyor. Tüm kalıntılar iyice temizlendikten sonra tırnak ebadına uygun sentetik tırnak, özel yapıştırıcıyla tırnak ucuna yapıştırılıyor. İstenilen boyda kesilen tırnaklar kağıt törpüyle (metal törpü protez tırnağın en büyük düşmanı) törpülenip Şekil verildikten sonra akrilik ya da jel maddesi uygulanmaya başlanıyor. Sonra bumerang törpü yardımı ile tırnağın üzeri fazla inceltilmeden iyice düzeltiliyor. Ve son olarak cila uygulanıyor ve işlem sonlandırılıyor.

Dikkat et!
Protez tırnak uygulandıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı durumlar var. Örneğin, oje çıkarıcıların asetonsuz olanını kullanmalısın. Unutma ki aseton maddesi kendi tırnaklarına ne kadar zarar veriyorsa, protezlerine de o kadar zarar verecektir. Tırnakların uzadığı için üç ya da dört haftada bir bakım yapılması ve diplerin dolgu maddesi ile doldurulması gerekiyor. Takılan tırnakların çıkarılması da mümkün. Fakat bunu kendi kendine kazıyarak, kopararak ve soymaya çalışarak değil de eğitimli bir teknisyenden yardım isteyerek yapmalısın ki kendi tırnaklarını yıpratmayasın. Çıkarma işlemi yapıldıktan üç ya da dört hafta boyunca düzenli uygulayacağın besleyici yağlarla tırnaklarını eski haline döndürebilirsin.

Kimlere uygulanamaz?
Protez tırnağın uygulanamadığı durumları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Başta mantar olmak üzere, psöriazis (sedef hastalığı), tırnak boşalması gibi doktor muayenesi gerektiren rahatsızlıklardan muzdarip kişilerin protez tırnak uygulamasını yaptırmadan önce muhakkak dermatolojik bir kontrolden geçmeleri gerekiyor.

BENZER YAZILAR