MEVSİME KARŞI GARDINI AL

ofis kadin is

İş seyahatine çıktığında…

Doğru seçimler yap.

Seyahat demek şuursuzca beslenme fırsatı yakalamak değildir. Kendine her zaman “Burada yiyebileceğim en sağlıklı ve doğru seçim ne?” diye sor.

Porsiyon kontrolüne dikkat et.

Bulunduğun ortamdaki yemekler sağlıksızsa, ona göre hareket et. Örneğin pizzanın tamamını bitirmek yerine yarısını ye, hamburger yiyorsan yanında patates yeme ya da ne sipariş ettiysen sadece yarısını ye.

Yanında atıştırmalık bulundur.

Açlık atakları yaşamamak adına, taşıması kolay olan masum atıştırmalıklar al. Kuru meyve ve badem ya da fındık en kolay çözümün olabilir.

Öğünlerde yüksek kalori alıyorsan, aralarda asla muzır atıştırmalar yapma.

Böyle günlerde günü iki-üç öğünle tamamlamaya çalış. Su içmeyi ihmal etme. Ayrıca mutlaka en az iki kupa bitki çayı iç.

Egzersiz rutinini seyahatte olmanı bahane ederek aksatma.

En azından adımsayardan takip ederek günlük 10.000 adım hedefine ulaş.

Alkole dikkat et.

“Ortama uymak ve içki içmek durumundayım” diyorsan, bir kadeh şarapla oyalanmaya çalış; aralarda limon dilimli sodalar da içebilirsin.

Dengeli ve serbest günler yarat.

Seyahat günlerinden birinde serbest yiyip, diğerlerinde hafif tercihler yaparak da günlük kalori muhasebeni dengede tutabilirsin.

Dönüşte dengele.

Kısa seyahatlerde “aman hiç kontrollü olmak istemiyorum” modundaysan, bunu kabullenip özgür kal ama eve döner dönmez hemen ilk öğünden itibaren özel diyet listene geç. Yani rutinine dönmek için pazartesiyi bekleme. İki-üç günlük kaçamaklı beslenme günlerini, dört-beş günlük düşük kalorili listelerle dengeleyebilirsin.

BENZER YAZILAR