NEDEN KAHVE İÇMELİYİZ?

Yeni araştırmalar, kahvenin zihnini keskinleştirdiğini, egzersizlerini güçlendirdiğini ve hastalıklara karşı savunmanı artırdığını kanıtlıyor.

Bağırsak Destekleyici

İnsanlardaki etkilerini kanıtlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen kemirgenler üzerinde yapılan araştırmalar, önemli bir kahve bileşiği olan klorojenik asidin belirli bağırsak hastalıkları olanlarda antienflamatuar rolü oynayabildiğini gösteriyor.

Kolay Enerji

Kafein, tıpkı nikotin ve kokain gibi aynı sınıf bileşiklerden bir alkaloittir; rahatlatıcı adenozini bloke etmek için nöroreseptörler üzerinde çalışır. Circulation dergisindeki araştırmalara göre, diğer ikisinden farklı olarak haftada bir bardak kahve içmek içmeyenlere kıyasla kalp yetmezliği riskini yaklaşık yüzde 7 oranında azaltır.

Hızlı Odaklanma

2018’de UC Davis’te yapılan bir çalışmada, grup etkinliğine katılmadan önce içilen bir fincan kahve, bireylerin ekip olarak birlikte daha iyi çalışmış gibi hissetmesine yardımcı oldu. Katılımcılar sonuçları artan dikkate bağladı.

Diyabet Koruması

2017 yılında yapılan bir inceleme, araştırmaların kahve içenlerde tip 2 diyabet riskinin içmeyenlere göre daha az olduğunu gösterdiğini söylüyor. Kafeinsiz kahve bile bu etkiyi yaratabilir. Bulgular, bu konuda kahvede bulunan polifenollerin (hastalıklarla mücadele eden bir antioksidan kaynağı) rol oynayabileceğini ortaya koyuyor.

Kalp Sağlığı

Planta Medica‘da 2017 yılında yapılan bir incelemeye göre, kahve muhtemelen kardiyovasküler hastalık riskini artırmaz ve içindeki bileşikler tansiyonu düşürebilir. Amerika’dan ve İsveç’ten bir incelemeye göre, kahvenin kan akışınızı iyileştirebileceğine dair bazı bulgular da var.

BENZER YAZILAR