Yeni saçlara sahip olurken bu noktalara dikkat edin.
Erkeklerin %20’si ergenliklerinin sonlarına doğru genetik saç dökülmesi sorunu ile karşılaşır. Pek çok erkek ise bu durumla ergenlik sonrası ilerleyen yaşlarda yüzleşir. Erkelerde saç dökülme başlangıcı ergenlik çağında testesteron seviyelerindeki yükselme ile birlikte başlar ve genetik yatkınlık varsa devam eder. 20’li yaşların başında başlayan saç dökülmesi çok şiddetli olur ve kişinin saç çizgisinde gerileme ve şakaklarında açılmalar meydana gelir.
Saçlarınız dihiditestosteron etkisiyle dökülme evresine girdiğinizde saçlarınızın gelişimi durur, saçlarınız zayıflar ve güçsüzleşir. Saç kıllarında az uzama, kalınlığında azalma devam eder ve saçların pigment gelişimi azalır. Renkleri zaman içinde açıklaşır. Renksiz ve tüy haline gelen saçlar zaman içinde tamamen yok olur.
Kimi erkek bu durumu çok umursamazken, bazılarında ciddi psikolojik rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bu da hem iş hem de sosyal hayatı olumsuz yönde etkiler. Kellik probleminden kurtulmak isteyen erkeklerin en sık başvurduğu yöntem ise kuşkusuz saç ekimi. Eğer siz de saç ekimi düşünüyorsanız doğru bir cerrah ve doğru bir klinikle, kellik problemini aşabilirsiniz.
Seçtiğiniz cerrah ve kurum hakkında iyi bir araştırma yapın
Saç ekimi hayatınızın tamamını etkileyeceği için ince eleyip sık dokuyarak bir karar vermelisiniz. Çünkü saç ekimi basit hemşireler ve diğer sağlık personelleriyle yapılabilecek bir işlem değildir.
Saç ektirmek isterken saçlarınızdan olmayın!
Genellikle erken yapılan saç ekimlerinde ya da hatalı yapılan ekimler sonrasında saç foliküllerine zarar verilebilir ve kişinin kendi saçları kayba uğrayabilir. Bunların tümünü önlemek için çok tecrübeli bir cerrahla ve ekiple çalışmak son derece önemlidir.
Ektireceğiniz Greft Sayısını cerrahınızla birlikte belirleyin
Saç Ekiminde kişilerin (donor) bölge adı verilen, yani saçın ense ve kulak kısmında bulunan kısımdan saçlar alınarak, eksik olan bölgeye transfer edilir. Ancak kaç adet kök alınacağı bir cerrah tarafındna belirlenir. Kişinin o bölgedeki saç sıklığına göre bu sayı değişmektedir. Bu da kimi zaman kişinin hayal ettiğinden daha seyrek bir ekim yaptırmasına neden olmaktadır. Donor bölgedeki saçlar ne kadar sıksa, saç ekiminin başarısı ona oranlara artacaktır.
Saç ektirdikten sonra yapmanız gerekenler
- Kirli, tozlu ve dumanlı ortamlardan kesinlikle uzak durulmalıdır.
- Ağır işler yapılmamalı ve stresten uzak durulmalıdır.
- Saç derisini sıkmayacak şekilde rahat bir şapka kullanılmalıdır. Şapka ev ortamında çıkarılmalı ve saç derisinin nefes almasına izin verilmelidir. Oksijen saç derisinin iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
- Saç derisine hiçbir kimyasal ürün uygulanmamalıdır. Yalnızca doktorun verdiği ürünler veya ilaçlar kullanılmalıdır.
- İlk 3 günlük sürenin bitiminde saç ekimi operasyonu geçirmiş kişiler için özel olarak üretilen şampuanlar ile saçlar her gün yıkanmalıdır.
- Yıkama işlemi esnasında ürün 1 veya 2 kez kullanılmalı ve saç derisine çok hassas hareketlerle uygulanmalıdır.
- Saçları kurutma işlemi sırasında havlu ile saçın nemi yavaş hareketlerle alınmalıdır.
- Gerekmediği sürece fön makinası kullanılmamalıdır. Kullanıldığı takdirde ılık ayarda ve saç derisine çok fazla yakınlaştırılmadan kullanılmalıdır.
- Özellikle ilk bir haftalık süreç içerisinde baş bölgesine gelebilecek darbelerden korunmak gerekmektedir.
- Uyku esnasında başın üst kısmına yani saç derisine yastık temas etmemelidir.
- Alkol ve sigara iyileşme sürecini oldukça olumsuz yönde etkileyeceği için özellikle ilk 1 hafta kullanılmamalıdır.
- Sportif faaliyetlerden ve yorucu işlerden uzak durulmalıdır.