Önce iğneyi kendine batır.
Kendini paralamadan evvel, kendi alışkanlıklarını analiz etmen gerekiyor. 7 gün boyunca, kendinin de aynı hatayı yapıp yapmadığını kontrol et. Sadece gerekli zamanlarda mı telefonunla ilgileniyorsun? Bu 7 gün boyunca telefonunu kapatmayı ya da başka bir odaya bırakmayı dene. Telefonuna bakasın geldiğinde kendini durdur ve mantıklı bir karar ver. Ekrana bakarak geçirdiğin zaman azaldığında, partnerinin telefonu ile kurduğu ilişki daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır. Rahatsızlığını partnerin ile paylaşmadan önce 1 haftalık deneme süresini mutlaka uygula. Diğer insanlardan bazı şeyleri değiştirmelerini istemek kolaydır. Fakat taleplerinin benzerlerini kendin uygulayabilecek misin, önce ona bakmalısın. Eğer partnerinden değiştirmesini istediğin şeyleri kendi hayatında da değiştirebilecek bir noktadaysan, konuyu gündeme getirmeye de hazırsın demektir.
Önce konuş
Yaptığın 7 günlük deneyi partnerinle de paylaş. Kendi alışkanlıklarına ne denli dikkat ettiğini vurgula. Böylece kuracağı savunmayı zayıflatmış olursun. Seni reddedip telefonuna odaklandığında neler hissettiğini açıkla. Kendini görmezden gelinmiş ya da az değer görüyor hissettiğinden, onunla daha kaliteli zaman geçirmek istediğinden ve ilişkinizi güçlendirme arzundan bahset.
Harekete geç
Telefon kullanımı üzerine bir dizi ev kuralları getir. “Telefonsuz alanlar” ve telefonsuz aktiviteler yarat. Birbirinizi bu konuda gözlemlemeye çalışın. Aynı zamanda, sen de telefonunu bilinçli kullandığından emin ol. Snapchat, Instagram, Facebook, mesajlar ya da diğerleri kontrol edilmeyi bekleyebilir; ama ilişkin teknolojinin elinde kolaylıkla yıpranabilir.