Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2018, 22-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da izleyicilerle buluşuyor.
Her koşulda umut, herkes birer kahraman ve çözümler her yerde!
22-25 Kasım tarihlerinde 11. yaşını kutlayacak olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) karmaşık küresel sorunlar karşısında sıradan insanların ürettiği ve hayata geçirdiği yaratıcı çözümler içeren belgesellerle bir kez daha izleyicileriyle buluşuyor. Kosta Rika, İspanya, Haiti, Etiyopya, ABD; Hindistan, Kongo, Fransa, Almanya, Mozambik, Filistin, İsrail, Burkina Faso, Sri Lanka, Solomon Adaları, Bangladeş, Hollanda, Avusturya, İtalya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Türkiye’den ilham verici hikayeler içeren belgeseller ihtiyacımız olan kahramanların kim olduğunu gözler önüne seriyor: Değişim yaratmak isteyen herkes!
Artan kuraklık, sel, orman yangını, çatışma, eşitsizlik, gıda fiyatı, vb. haberlerin yanında yer bulamayan tüm bu hikayeler kulağımıza fısıldıyor: İhtiyacımız olan tüm çözümler halihazırda mevcut, ölçeklenebilir ve herkes tarafından uygulanabilir…
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Ocak 2016 yılında açıklanan 17 Küresel Hedefin ve bu hedeflerin birbirleriyle ilişkilerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla ilgili hedeflerle etiketlenen filmler 22-25 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi ve Salt Beyoğlu’nda gösterilecek.
SYFF2018 seçkisinde yer alan 26 kısa ve uzun metrajlı belgesel sürdürülebilir turizm, kırsal kalkınma, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, döngüsel ekonomi, kooperatifçilik, vatandaşlık geliri, tarım ve hayvancılık, deniz koruma alanları ve biyoçeşitlilik, iklim değişikliği kaynaklı çatışma ve göç, iklim değişikliği adaptasyonu, sosyal etki odaklı işletmeler, sosyal girişimcilik, sosyal ve ekolojik sorunlarda işbirliğinin önemi, toplumsal olaylarda kadınların rolü gibi çok geniş yelpazede temayı ve yaklaşımı barındırıyor.
SYFF2018 Seçkisinden
- %2,5 Osa Yarımadası / 2,5% The Osa Peninsula (48′, Kosta Rika, ABD, 2015, Yönetmen: Eytan Elterman ve Marco Bollinger)
- Açık Pencere / The Open Window (56′, Danimarka, 2018, Yönetmen: Daniel Oxenhandler, William Sloan, Alfred Birkegaard)
- Gerçek Değer / Real Value (70′, ABD, 2013, Yönetmen: Jesse Borkowski)
- Gıda Koop / Food Coop (97′, Fransa, 2016, Yönetmen: Tom Boothe)
- Kapalı Döngü / Closing the Loop (93′, Birleşik Krallık, 2018, Yönetmen: Graham Sheldon)
- Naila ve İntifada / Naila and the Uprising (76′, ABD, Filistin, 2017 Yönetmen: Julia Bacha)
- Süt Sistemi / Das System Milch (91′, Almanya, İtalya, 2017, Yönetmen: Andreas Pichler)
- Vamizi / Vamizi Cradle of Coral (52′, İsveç, 2016, Yönetmen: Mattias Klum)
Festivalde filmlerin yanı sıra film içerikleriyle alakalı konularda yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacılar, müzisyenler ve performanslar yer alacak. Festivali şehrinde gerçekleştirmek isteyen sivil toplum kuruluşları ve aktivistler 15 Ocak-15 Haziran 2019 tarihleri arasında SYFF2018 seçkisiyle Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali‘ni organize edebilecek.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Hakkında: Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının ve birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi anlaşılmasını sağlarken dünyanın farklı bölgelerinden topladığı hikayelerle ilham vererek yeni bir yaşam kültürünün oluşmasına katkı veriyor.