Vitaminleri haptan almak

Vitaminlerin çoğunu haptan almak zararlı mı? Hangi yaşam tarzına hangi takviye gerekir? İşte cevabı.

Öncelikle bilime olan inancınız takdire şayan. Ama şunu söylemek gerekiyor ki henüz yemeklerin yerini tamamen tabletlerin alacağına inanmak için çok erken. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu konuda pek yalnız değilsiniz. Düzenli olarak besin takviyeleri kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Burada bilmeniz gereken şu: Bu ürünlere boşuna “takviye” denmiyor. Hangi takviyeyi alırsanız alın, tabağınızdaki yemeğin yerini tutmaz.

Bu takviyelerdeki lif, kalori ve yağ eksikliğinin yanı sıra, sentetik besinler vücudunuz tarafından doğal gıdalar kadar kolay işlenemiyor. Beslenme uzmanı James White, “Bazı haplar çok yavaş çözünür ve vücudun vitaminin tamamını absorbe etmesine izin vermez,” diyor.

Ancak yine de bu takviyeleri bir destek olarak kullanmak iyi bir seçenek olabilir. Takviyeleri bir tür garanti poliçesi olarak gördüğünü söyleyen White, D vitamini gibi yemek ve güneş ışığıyla yeteri kadar alınamayabilen durumlar için önemli olduğunu söylüyor. Yani, eğer doğal beslenmeniz sonucunda ortada bir eksiklik varsa, bunun için destek almanızda hiçbir sakınca yok. Sadece, bunu meyve ve sebze tüketerek yapıp yapamayacağınızı bir gözden geçirin.

Hangi takviyeyi almalıyım?

UYKU SORUNU ÇEKENLER İÇİN: MAGNEZYUM

Deliksiz bir uyku için parasempatik sinir sisteminizi aktive etmeniz gerekiyor. Yatmadan önce alacağınız bir magnezyum desteği bu konuda yardımcı olacaktır.

ANTRENMAN TUTKUNLARI: A VE D VİTAMİNİ

Ağırlık antrenmanları bağışıklık sisteminizi zayıf düşürür. Bunun önüne geçmek için iki vitamin açısından da zengin balık yağı tüketin.

İŞ STRESİ ÇEKENLERE: ALTIN KÖK

Stresi düzenleme özelliği olan bu bitki, stres hormonu kortizol seviyesinin yükselmesi durumunda harekete geçer ve onu ortadan kaldırır.

BENZER YAZILAR