YEDİKLERİN NEFESİNİ NE KADAR ETKİLİYOR?

nefes

Soğan, sarımsak, lahana gibi yiyeceklerin ağzı kokuttuğu bilinir, aslında yediğin her yemek nefesini kokutup ekşitebilir.

Atlantalı Kozmetik Diş Doktoru Ronald Goldstein’e göre kimileri yedikten birkaç saat sonra tüm etkisinden kurtulurken cuma günü sarımsak yiyip üç gün sonra bile nefesinden hatta vücudunun geri kalanından bu yiyeceğin kokusunu dışarı atamayanlar var.

Protein bakımından zengin yiyecekler, balıklar ve sütlü yiyecekler, narenciye ve domates suları bile şaşırtıcı biçimde kötü ağız kokusuna sebep olabiliyor. Vücudun yediklerini parçaladıktan sonra bakteriler proteinlerin üzerine üşüşüyor ve koku veren bileşimler oluşturuyor. “Sakız, gargara veya naneli şekerler ağız kokusuyla mücadelede güvenilir araçlar değil,” diyor Glenview’lu Kozmetik ve Genel Diş Hekimi William J. Cohen. “Onlar yalnızca kötü kokuyu bir süre için gizliyor.” Onlarla mücadelede tek şansın vücudunun bu yiyecekleri sisteminden tamamen atmasını beklemek. Nefesine kötü etkisi olduğunu bildiğin yiyeceklerden uzak dur. Taze meyve ve sebzelere yüklenebilirsin. Ne kadar taze olurlarsa debris (diş dokusu artıkları) ve bakterileri temizlemede o kadar etkili olurlar. Doğal diş fırçası görevi görürler. İşlenmiş yiyecekler kötü bir nefese sebep olmana yol açabilir, bu yüzden onları daha az tüketmeye çalış. Plak oluşumu yemeği yedikten 24 saat sonra başlar, bu yüzden her öğünden sonra dişleri fırçalayıp diş ipiyle temizlemek çok önemlidir.

BENZER YAZILAR